Patrimoniul cultural al Banatului, moștenire culturală a Europei

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița organizează în data de 03.12.2014, ora 13:00, în Aula Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, expoziția „Patrimoniul cultural al Banatului – moștenire culturală a Europei” .

Expoziția este realizată în cadrul proiectului ,,Patrimoniul cultural bănățean – un patrimoniu european” finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania – Republica Serbia, Axa prioritară 3 – Promovarea activităților “people to people”, Măsura 3.3. – Creșterea schimburilor educaționale, culturale și sportive.

Partenerii din proiect: Universitatea Eftimie Murgu din Reșița (aplicant lider), Institutul pentru Protecția Monumentelor Culturale Pancevo și Consiliul Județean Caraș-Severin.
Expozitia de grafica si fotografii, va evidentia starea actuala a monumentelor de arhitectura industriala ale Banatului din sec XVIII-XIX de la Anina, Oravita, Resita, Dognecea, Sasca, Bazias si cele din Banatul Sarbesc. In egala masura, se face apel in expozitie la documente ilustrative pentru monumentele invocate mai sus, aflate in arhivele muzeelor banatene ce au menirea sa ofere o imagine completa a patrimoniului industrial al Banatului.

Pentru promovarea obiectivelor cuprinse in patrimoniul industrial al Banatului, se organizează manifestarea expozitionala cu tema “Patrimoniul industrial al Banatului – mostenire culturala a Europei”.

Scopul final al acestei manifestari este cresterea nivelului de cunoastere al obiectivelor culturale si promovarea oportunitatii introducerii obiectivelor culturale in programele si circuitele turistice zonale.

Comentarii

comentarii