Peisaje ce îți taie respirația la morile pe apa de pe Valea Rudăriei VIDEO

Peisaje ce îți taie respirația la morile pe apa de pe Valea Rudăriei. Pe Valea Rudăriei între Munții Almăjului – grupare montană a Munților Banatului și Munții Locvei, sunt amplasate 22 de mori pe apă. Acestea sunt înconjurate de peisaje ce îți taie respirația.  Morile pe apă şi peisaje frumoase în acest ținut, au atras mulți turişti în această perioadă de început de an. Au venit vizitatori din Republica Moldova, Timişoara, Sălaj şi din alte colțuri ale țării.  Cei care au ales să îşi petreacă primele zile din 2020 pe Valea Rudăriei, s-au putut bucura de povestea pe care a  sculptat-o mama natură.

 

 

Timpul s-a oprit în loc la muzeul mulinologic din Eftimie Murgu. Iarna oferă un spectacol inimaginabil pentru călătorul care ajunge prin zona Văii Almăjului în această perioadă de început de an. Temperaturile scăzute, au făcut ca apele de pe râul Rudăriei să înghețe.

Totul este încremenit în cămăşi de cristal ce înconjoară fiecare moară în parte. Peisajul care se înfățişează ochiului în jurul morilor de apă, este unul de poveste.

Peisaje ce îți taie respirația la morile pe apa de pe Valea Rudăriei. Toți turişti care au venit  pe Valea Rudăriei, au rămas surprinşi şi încântați de ce au văzut în această minunată zonă din Munții Almăjului. Ei au fost întâmpinați de câțiva morari care au reușit să scape ciuturile – roțile morilor, din cleștele de gheață al iernii. Ei oferă spre vânzare făină de porumb și de grâu. Boabele sunt obținute din culturile de pe Valea Rudăriei și sunt măcinate acolo, pe loc, în fața turiștilor.

Un reportaj de Adi Neagu.

 

Comentarii

comentarii