”Peisaje covăsnene” pe meleaguri bănățene și expuse la Reșița

Doi pictori iconari și un artist fotograf au venit pe plaiuri bănățene să promoveze o stațiune care riscă să piară. Matei Schinteie și soția sa Maria Kamelia Schinteie, dar și fotograful Mikola Zoltan au venit la Reșița cu un vernisaj expozițional intitulat ”Peisaje covăsnene” prin care și-au propus să expună în culoare, forme și fotografie ceea ce ochiul artistic a observat mai frumos și demn de evidențiat din stațiunea în care locuiesc.

Reșița n-a fost aleasă întâmplător ca loc de vernisaj, soții Schinteie având legături cu zona, cu județul și mai ales cu Anina, orașul în care Matei Schinteie a copilărit și unde a cunoscut-o pe soția sa care venea aici în vacanțe.
Expo (2)
Lucrările expuse sunt dovada vie a faptului că cei trei artiști doresc să promoveze un loc drag sufletului lor, stațiunea în care cei trei locuiesc, într-un alt loc drag sufletului lor, orașul de care-i leagă foarte multe amintiri, Reșița.
Expo (3)
De altfel, cei trei artiști covăsneni au deja în proiect să organizeze expoziții similare prin care să promoveze orașul Anina dar și municipul Reșița, pentru că, așa cum spunea Matei Schinteie, obișnuința de a locui aici nu-i lasă pe reșițeni să vadă acele locuri speciale și unice pe care doar un ochi de artist le poate surprinde. Cei trei au decis să expună pentru bănățeni locuri și lucruri care să evidențeze frumusețea în detaliu.
Expo (8)
Promovarea pe care au făcut-o atât prin prezentarea lucrărilor la sediul Direcției Județene pentru Cultură Caraș-Severin cât și prin explicarea în detaliu a lucrărilor, au scos la iveală capacitatea iconarilor de a promova impecabil un loc uitat și care suferă din aceleași motive ca mai toate stațiunile balneoclimaterice ale țării.

Comentarii

comentarii