Pentru inimă și spirit- Școala de vară ”Credința altfel” Vărădia 2017

În perioada 20-26 august 2017 Complexul de agrement ”Arcidava” de la Vărădia va găzdui cea de-a cincea ediție a Școlii de vară ”Credința altfel”, organizată de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Vor participa 35 de tineri cu vârste între 14 și 20 ani, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte de pe întreg cuprinsul eparhiei, dar și o delegație de tineri din Episcopia Covasnei și Harghitei. Tinerii participanți la acest proiect sunt voluntari care au sprijinit organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (18-20 iulie), precum și tineri care s-au remarcat în activitățile derulate în cadrul centrelor de tineret ale eparhiei.

Pe parcursul celor șase zile participanții vor avea ocazia să participe la un atelier de dezvoltare personală coordonat de prof. Nicoleta Marcu și prof. Georgiana Ciucur, precum și la un atractiv program de activități sportive și de exterior. De asemenea, tinerii vor avea ocazia să dialogheze cu invitați din diverse domenii de activitate – oameni de cultură, reprezentanți din mass-media și părinți duhovnici, iar în prima parte a zilei de luni 21 august în mijlocul tinerilor va fi prezent Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului.
Un loc important în programul școlii de vară îl va avea formarea în plan moral și sufletesc, tinerii având posibilitatea să participe la rugăciunile de dimineață și de seară, la Sf. Liturghie, dar și să adreseze întrebări și să participe la dezbateri pe teme duhovnicești.

Nu vor lipsi serile tematice în cadrul cărora tinerii vor avea posibilitatea să-și pună în valoare aptitdinile în plan artistic, precum și tradiționalul foc de tabără.

În scopul pregătirii în bune condiții a programului școlii de vară, echipa de implementare a proiectului – alcătuită din formatori și voluntari – s-a întrunit vineri 18 august 2017, la sediul Centrului de tineret Moniom, ocazie cu care au fost puse la punct ultimele detalii organizatorice.

”Obiectivul principal al taberei este acela de a oferi tinerilor participanți posibilitatea descoperirii sau redescoperirii dintr-o altă perspectivă a valorilor autenice ale credinței noastre, dar și a valorilor culturale și a unor personalități din diverse domenii de activitate, care pot deveni modele pentr ei” a precizat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei și coordonatorul școlii de vară.

Comentarii

comentarii