Peste 100 de oameni, adulți și copii, în mare pericol la Moldova Nouă VIDEO EXCLUSIV

100 de persoane sunt în mare pericol la Moldova Noua. Aceştia formează o comunitate de rromi (civilizați) la marginea oraşului şi de mai bine de 30 de ani, locuiesc în două blocuri părăsite de o societate comercială aflată în procedura de insolventa și faliment.

Blocurile au fost prost construite de la început, au pereţii foarte subţiri undeva la 10 – 15 cm, sunt din prefabricate şi zilele trecute, unul dintre blocuri s-a dărâmat. Mai exact, o jumătate de bloc, iar restul stă și el să cadă. Evenimentul s-a petrecut în toiul nopții și înainte de a se prăbuși, s-au auzit scrâșnete puternice, pereții au început să trepideze, iar cei dinăuntru, au apucat să se auto evacueze. Acesta a fost marele lor noroc, altfel vorbeam acum de o tragedie.

În prezent, oamenii stau mai mult pe afară, noaptea – bărbații stau și dorm afară pe saltele în jurul focului, iar copiii, peste 50 de copii, dorm cu mamele lor pe unde apucă. Mai bine de 30 de copii, dorm în două camere la o rudă de a lor.

Primăria ar vrea să-i mute pe sinistrați undeva la vreo 10-15 km de oraș, în câmp, în clădirea unei întreprinderi miniere închise acum 20 de ani. O ruină și aia, dar care nu se dărâmă. Oamenii refuză acest lucru fiindcă nu au cum să ajungă de acolo în oraș, la muncă – majoritatea lucrează – n-au cum să își ducă copiii la școală și la grădiniță. Copiii țiganilor au vârste cuprinse între o lună și 16-17 ani, merg la școală și la grădiniță și printre ei sunt câțiva care învață foarte bine, sunt și premianți între ei.

Oamenii cer să fie lăsați să se mute într-o clădire abandonată de lângă blocurile lor, sau să li se dea o bucată de pământ pe care să își construiască ei singuri un adăpost. Se pare că această variantă, aceea de a li se concesiona parcele de teren, este și formula agreată de primarul Ion Chisăliță. Infocs.ro a încercat de mai multe ori să-l contacteze pe edil, dar din păcate, fără succes.

Comentarii

comentarii

One thought on “Peste 100 de oameni, adulți și copii, în mare pericol la Moldova Nouă VIDEO EXCLUSIV

Comments are closed.