Peste o mie de credincioși au luat parte la hramul Mănăstirii Almăj-Putna VIDEO
În ziua Praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos care se sărbătorește în fiecare an pe data de 6 august, peste o mie de credincioși din localitățile de pe Valea Almăjului au participat și anul acesta la hramul Mănăstirii Almăj-Putna, a cărei piatră de temelie a fost așezată în 1996.
Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor a unui număr de aproximativ 10 slujitori ai Domnului care au săvârșit serviciul divin in fata credincioșilor de pe Valea Almăjului și din alte părți ale țării.
Evenimentul s-a desfășurat în altarul de vara al așezământului monahal, începând cu ora 10:00, cu Sfânta Liturghie și s-a terminat pe la ora 13:00, cu un moment înălțător de cinstire a acestei mari sărbători.
La finalul slujbei religioase, toți participanții au primit din partea organizatorilor anafură și câte o icoană cu Fecioara Maria. Oaspeții veniți din alte zone ale țării la această sărbătoare, au fost invitați să servească masa în incinta mănăstirii.
La mănăstirea Almăj-Putna situată în satul Putna, comuna Prigor, Județul Caraș-Severin, se poate ajunge din drumul național 57B Bozovici-Prigor-Iablanița. De la intersecție, mai sunt de parcurs 4 km pe un drum asfaltat în stare bună. Mănăstirea este bine organizată, călugării ocupându-se de grădinărit, asigurarea lemnelor de foc, curățenia și așa mai departe.
Încă din secolul al XVI-lea, în zonă a existat viață monahală susținută de călugări ortodocși, până când mânăstirea a fost distrusă de generalul Bucov. Satul Putna își trage numele de la pustnicul Pahomie Putneanul, fost viețuitor la mănăstirea Putna din Moldova.
Un reportaj de Adi Neagu!