Peste o mie de credincioși au luat parte la hramul Mănăstirii Almăj-Putna VIDEO

În ziua Praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos care se sărbătorește în fiecare an pe data de 6 august, peste o mie de credincioși din localitățile de pe Valea Almăjului au participat și anul acesta la hramul Mănăstirii Almăj-Putna, a cărei piatră de temelie a fost așezată în 1996.

Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor a unui număr de aproximativ 10 slujitori ai Domnului care au săvârșit serviciul divin in fata credincioșilor de pe Valea Almăjului și din alte părți ale țării.
Evenimentul s-a desfășurat în altarul de vara al așezământului monahal, începând cu ora 10:00, cu Sfânta Liturghie și s-a terminat pe la ora 13:00, cu un moment înălțător de cinstire a acestei mari sărbători.

La finalul slujbei religioase, toți participanții au primit din partea organizatorilor anafură și câte o icoană cu Fecioara Maria. Oaspeții veniți din alte zone ale țării la această sărbătoare, au fost invitați să servească masa în incinta mănăstirii.

La mănăstirea Almăj-Putna situată în satul Putna, comuna Prigor, Județul Caraș-Severin, se poate ajunge din drumul național 57B Bozovici-Prigor-Iablanița. De la intersecție, mai sunt de parcurs 4 km pe un drum asfaltat în stare bună. Mănăstirea este bine organizată, călugării ocupându-se de grădinărit, asigurarea lemnelor de foc, curățenia și așa mai departe.

Încă din secolul al XVI-lea, în zonă a existat viață monahală susținută de călugări ortodocși, până când mânăstirea a fost distrusă de generalul Bucov. Satul Putna își trage numele de la pustnicul Pahomie Putneanul, fost viețuitor la mănăstirea Putna din Moldova.


Un reportaj de Adi Neagu!

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.