Poluare în 2 aprilie 2019 la Moldova Nouă văzută din localitatea Vinci – Golubac – Serbia VIDEO

Poluare în 2 aprilie 2019 la Moldova Nouă văzută din localitatea Vinci (comună Golubac) din Serbia . Cu ocazia vizitei la iazul Tăușani – Boșneag din data de 29 martie, dl. Ivan Karici – secretar de stat în guvernul Serbiei și unul dintre liderii ecologiști, a afirmat la modul împăciuitor: ” Poluarea ajunge și în Serbia, dar Serbia și România sunt buni vecini și prieteni, nu o să facem un prilej de discordie pentru această poluare ”.

Declarația dă bine în contextul faptului că Serbia este în cadrul procesului de aderare la UE, iar condiția să nu ai conflicte cu vecinii este importantă. Noi spunem că vecinii și prietenii buni se respectă unul pe celălalt și nu se poluează la fiecare vânt.
Din păcate, declarațiile numai lapte și miere, a înalților oficiali de pe ambele maluri ale Dunării, nu-i apără de poluare pe cei 18.000 de locuitori din Clisură.

Vom întreba și la UE cum este cu Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene în cadrul procedurii de Infringement Poluare Moldova Nouă în care termenul de conformare din cadrul Deciziei a expirat în august 2018. Sau se reface completul de judecători și acolo……..?

GEC Nera

Subiectul este legat de reportajul prezentat de www.infocs.ro pe care il puteti revedea aici cu un simplu clik:
Poluare Masivă Cu Praf Şi Steril De Minereu De Cupru La Moldova Nouă VIDEO
https://www.infocs.ro/poluare-masiva-cu-praf-si-steril-de-minereu-de-cupru-la-moldova-noua-video/

sau direct video aici

Comentarii

comentarii