PRAJITURA DE DUMINICA – CHEC PANDISPAN SI BISCUITI CU NUTELLA

Ingrediente: 5 linguri de Nutella (200 g), 180 g de faina, un plic de praf de copt, 2 oua +2 albusuri, 100 ml de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate ouale cu zaharul vanilat. Adauga 3 linguri de Nutella, topita pe baie de aburi, apoi faina, praful de copt si laptele. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si incorporeaza-le cu o lingura de lemn in compozitie. Pune prajitura intr-o tava cu fund detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace-o 30 de minute, +/- 5 minute, pana cand trece testul scobitorii. Las-o sa se odihneasca in tava cateva minute dupa ce o scoti din cuptor.

Aseaza prajitura de duminica pe un platou frumos si unge-o cu restul de Nutella incalzita pe baie de aburi. Poti presara deasupra nuci, alune, migdale sau decoratiuni colorate.

Sau

BISCUITI ITALIENI CU NUTELLA

Ingrediente: 6 linguri de Nutella (in jur de 240 de grame), 175 g de faina, 150 g de zahar pudra, 100 g de unt, 2 oua, jumatate de plic de praf de copt, 30 g de cacao.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate spuma untul cu zaharul. Adauga ouale, unul cate unul. Pune apoi faina, praful de copt si cacaoa.

Pune cu lingurita compozitia intr-o tava cu hartie de copt si lasa la cuptor 10 minute. Dupa ce se racesc biscuitii, lipeste-i cu Nutella.

biscuiti-italieni-cu-Nutella

Comentarii

comentarii