Prajitura inteligenta si destepta foc

prajitura desteaptaIngrediente
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
400 ml lapte
100 gr unt
esenta de vanilie
2 linguri apa cu esenta

Mod de preparare
Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate. Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin. Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit, faina, laptele si am omogenizat toata aceasta compozitie.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, cand au devenit lucioase si s-au intarit, apoi am incorporat usor albusul in amestecul de galbenusuri.

Am scos oala multicookerului si am tapetat-o cu ulei si putina faina, am turnat compozitia prajiturii am introdus oala in aparat, am setat BAKE, apoi temperatura 180 grade si COOKING TIME 1 ora…si mi-am vazut linistita de ale mele pana cand casa s-a umplut de un miros imbietor de prajitura aromata si coapta.

Comentarii

comentarii