Prietenie pe langa cratita si farfurie – Povestea unul Chef de Almaj

Pentru Marian Popovici niciun vis nu a fost greu de atins. Aventura sa gastronomică l-a dus acolo unde mulți bucătari nici nu gândesc că pot ajunge. La cei 30 de ani ai săi Marian Popovici se poate mândri cu realizările, distincțiile și premiile pe care le-a obținut la diverse concursuri și evenimente gastronomice.

A făcut cunoștință pentru prima dată cu gătitul, în mod serios, în armată când, pus să aleagă între instrucție și bucătărie, a ales-o pe cea din urmă. Pentru tânărul cu vise culinare anul 2011 a fost debutul competițiilor gastronomice când a participat la Recordul mondial „Ciolan cu fasole”, realizat de Asociația Culturala Euro Est Alternativ. A continuat să participe la diferite competiții naționale și internaționale unde a câștigat diferite premii.

La competiția culinară „Cupa Vegetariană” Marian a obținut 1 bronz și 3 medalii de aur, doi ani consecutiv. O altă competiție a fost „Peștele durabil” unde s-a ales cu 2 medalii de aur la probele în echipă. In 2016 la „World masters of grill” tânărul bucătar a obținut aur la ”secțiunea vită”, unde au participat peste 20 de tări. Iar anul 2016 l-a terminat în Ucraina, făcând parte din echipa natională a României și care s-a întors acasă cu 2 medalii de bronz, o medalie de argint, o medalie de aur și marele trofeu. Coordonator de echipă a fost Radu Zarnescu, „mentorul gastronomiei din România”.

”Începutul acestui an a adus o nouă competiție, pentru Istambul Gastronomy Festival, în perioada 2-7 februarie, unde voi face parte din nou din echipa natională a României alături de colegii mei: Executive chef Spanu Vasile, Junior chef Daniel Ardelean, coordonati de Radu Zarnescu”, a precizat tânărul bucătar.

Deși are atâtea premii și a ajuns atât de sus în această artă, Marian spune că atunci când merge la țară îi place să mămânce ce gătește bunica sa, iar în general, din lipsă de timp, mănâncă la restaurant, nu gătește și acasă. Merge la toate evenimentele din renume din Banat de unde își câștigă existența și unde fie gătește, fie pregătește mese din fructe amenajate sub diverse forme, cu talent și măiestrie. Organizează evenimente pentru 600-700 de persoane pentru că îi place să fie cât mai mari și cu un meniu cât mai bogat. A mai fost anul trecut la Barcelona unde a gătit la hramul Bisericii Ortodoxe Române din Spania, dar a pregătit și Revelionul comunității românești de acolo.

În prezent, Marian este Executive Chef si lucreaza in Timisoara, dar țintește să obțină cel mai înalt titlu în această meserie, cel de Maestru al Artei Culinare.

Comentarii

comentarii