Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Pautza

castigatorsabin pauta sarbatorit
UPDATE Luni, 12 mai
MEDALIA si MARELE PREMIU FISP- Resita, Ed I, 9-11 mai 2014, si Premiul I cat.C au fost castigate de PRCSINA FABIANI- GABRIEL- ANDREI din Petrosani (Hd). Multumind, Fabiani a spus ca aceste premii ” se datoreaza unui om care-l vegheaza din cer si-i da curaj in fiecare noapte- MAMA sa” ( mama sa a fost ucisa, ea si cu un barbat, de un inconstient de 21 ani care conducea un BMW, pe o trecerea de pietoni, in joia verde, dinaintea Sarbatorilor de Pasti de anul acesta).
Fabiani a interpretat MAGISTRAL Edward Grieg- Zilele trecute op.57, nr.1 si Araam Hagiaturian- Toccata.
Un nume de care, cu siguranta, vom mai auzi.
Bravo Fabiani, bravo doamana prof.Adina Stan. Felicitari doamna Prcsina, oriunde va aflati!
Camelia Duca

Chiar de Ziua Europei, la Reşiţa a avut loc deschiderea oficială a primei ediţii a Festivalului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Pautza. Spectacolele s-au desfăşurat în Sala „Lira” a Liceului de Arte – liceu care poartă numele compozitorului reşiţean.
Principalului organizator al acestui eveniment cultural cu însemnătate pentru Reşiţa şi nu numai, este Societatea pentru Cultură Metarsis din Reşiţa
În premieră românească prof. dr. Corina Răducanu și prof. dr. Eugen Dumitrescu (București) vor interpreta INTEGRALA lucrărilor de pian la patru mâini de MAURICE RAVEL.
Cu acelaşi prilej va avea loc şi vernisajul expoziţiei Dinu Lipatti – laureat al Premiului Național de Compoziție George Enescu”- realizată de Cristina Andrei, muzeograf, manager al Muzeului Național “George Enescu” din București și Olga Grigorescu, consultant științific, prezentată de dr. Irina Nițu, asistent cercetător al aceelași instituții. Expoziția prezintă materiale şi documente în formă de colaj pe printuri care au menirea de a prezenta diverse informaţii despre pianistul şi compozitorul Dinu Lipatti.
Festivalul- Concurs “Sabin Pautza”, se va desfăşura în perioada 9-11 mai şi promovează valorilor pianistice (interpretare pianistică și compoziție muzicală) în rândul tinerei generații dar și întâlnirea tinerilor muzicieni cu maestrul Sabin Pautza considerat de critica de specialitate drept “Leonard Bernstein al României”.

Comentarii

comentarii