Primul ROMÂN suspectat de maladia Ebola

Un român, bărbat din Ploieşti, întors în urmă cu o săptămână din Nigeria, este internat la Institutul „Matei Balş„ din Capitală, cu suspiciuni de infectare cu virusul Ebola.
„Pacientul are 51 de ani și a lucrat o perioadă mai lungă în Nigeria. S-a prezentat în această dimineață la Spitalul din Ploiești cu diaree sanguinolentă, amnezie, stare febrilă și deshidratare”, a declarat pentru Digi24, Alexandru Băloi, managerul Spitalului din Ploiești.
Pacientul a ajuns duminică, la ora 14, la Spitalul „Matei Balș”, cu o ambulanță și transportat în unitatea sanitară în condiții de siguranță maximă.
Directorul unității medicale, Adrian Streinu-Cercel, susține că „Institutul <> este pregătită să intervină în astfel de situații” și să-l trateze pe bărbat, dacă suspiciunile de infectare cu virusul Ebola se confirmă.
Medicii nu exclud posibilitatea ca bărbatul de 51 de ani să aibă malarie sau febră tifoidă, pentru că simptomele sunt asemănătoare.
Probe biologice vor fi trimise și în Germania, la singurul laborator de referință în Ebola, la Frankfurt.
Africa se confruntă cu cea mai mare epidemie de Ebola cunoscută până acum. S-au înregistrat 728 de decese şi peste 1.300 de îmbolnăviri în trei ţări.
Ebola este unul dintre cele mai agresive virusuri cunoscute, cu o rată a mortalităţii de peste 50%, în condiţiile în care nu există un tratament. Iar România este doar la 12 ore de zbor cu avionul de zona afectată.

Comentarii

comentarii