Turism

Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, merge mai departe

Reuniune de lucru pe tema proiectelor din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, programarea 2014-2020. O reuniune de lucru pe tema proiectelor transfrontaliere comune ce vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, programarea 2014-2020 s-a desfășurat marți, 14 iulie 2015, la Secretariatul pentru Dezvoltarea Interegională și Administrația Locală din Novi Sad.

Din delegația română au făcut parte Miu Nicolae Ciobanu, prefectul județului Caraș-Severin, Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș, Ștefan Imre, ministru consilier pe probleme economice și comerciale în cadrul Ambasadei României la Belgrad, precum și reprezentanți ai consiliilor județene din cele trei județe. Din Republica Serbia au participat prefecții districtelor Braničevo, Banatului Central și Banatului de Nord, consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, domnul Lazar Manojlović și reprezentanți ai Cancelariei pentru integrarea europeană a Guvernului Republicii Serbia.

Principala temă a discuțiilor a fost analiza potențialelor proiecte de interes pe domenii strategice și punctuale, pentru a fi propuse spre finanțare în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, programarea 2014-2020.

Prefectul județului Caraș-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a propus elaborarea unui proiect regional pe axa prioritară 1-Promovarea ocupării și întărirea serviciilor de bază pentru o dezvoltare incluzivă – Domeniul 1-3 – incluziunea socială și culturală, în parteneriat cu Instituțiile Prefectului Caraș-Severin și Timiș din România și Prefecturile Districtelor Banatului de Sud, Centru și Nord din Serbia, pe baza valorile comune socio-culturale și administrative. Proiectul urmărește realizarea unui parteneriat instituțional, materializat prin acțiuni bilaterale structurate pe palierele de competență ale instituțiilor partenere, având ca obiectiv creșterea capacității instituționale la nivel transfrontalier prin crearea unei structuri parteneriale regionale, informale, de dezvoltare și integrare în domenii cheie de incluziune socio-culturală, economică și administrativă.

Prefecții districtelor din Republica Serbia, au prezentat stadiul la care au ajuns proiectele stabilite anterior cu partea română, urmând a fi depuse la momentul în care se va lansa programul. Astfel, s-a putut constata că studiile de fezabilitate pentru cea mai mare parte dintre proiectele strategice au fost demarate și se află în stadii avansate de lucru.

Comentarii

comentarii

One thought on “Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, merge mai departe

  • Frate, atatea programe, atate colaborari si sa ma ia naiba daca se vede ceva. 

Comentariile sunt închise.