Programul ”Fiecare copil în grădiniță” – Un program esuat in Caras Severin

Programul ”Fiecare copil în grădiniță” nu-i stimulează pe părinții din Caraș-Severin să-și ducă copiii în instituțiile de învățământ preșcolar.

Dacă la începutul programului numărul copiilor eligibili pentru a primi tichete gratuite pentru grădiniță era de 712, doar 574 de copii din județ au avut dosare aprobate de primari să primească acest ajutor. Dintre aceștia au primit efectiv tichete un număr de 331, ceilalți nu s-au prezentat la grădiniță și nu au îndeplinit practic criteriile conform cărora pot beneficia de acestea, a precizat prefectul Florența Albu într-o conferință de presă.

În ceea ce privește derularea acestui program pe anul în curs, au apărut câteva noutăți legislative privind stimularea participării la învățământul preșcolar al copiilor, respectiv, se elimină vârsta maximă de 6 ani a copiilor și vârsta minimă de 3 ani. Așadar, pot participa la acest program și copii mai mari de 6 ani și mai mici de 3 ani dar care frecventează o instituție de învățământ de nivel preșcolar.

De asemenea, se pot depune dosare pe tot parcursul anului școlar iar stimulentul se acordă din prima lună în care copilul a îndeplinit criteriile de frecvență la grădiniță, definite prin lege. Directorii unităților de învățământ trbuie să se asigure că notarea prezenței copiilor la grădiniță se realizează conform procedurilor. Aceștia mai au obligația de a face o verificare a prezenței inopinat, cel puțin o dată pe lună, a mai comunicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Modificarea sau încetarea dreptului la tichete pentru grădiniță se face începând cu luna următoare celei în care se comunică sau se constată una din situațiile prevăzute de lege, prin dispoziție scrisă a primarului.

Comentarii

comentarii