Promovăm Reșița? O reșițeancă de a noastră are nevoie de ajutorul nostru: Canelloni Lucia

caneloni luciaDragi prieteni, o reşiţenca adevarata si foarte hoatarata are nevoie de ajutorul nostru. Pentru a reusi in ce si-a propus, are nevoie de ajutorul nostru. Nu va ceream sa incercati sa o ajutati daca nu ar fi muncit si nu ar fi vorba de munca, dar si de arta. Unde mai pui ca deja vorbim de o familie de artisti: Cayimur Kurta este unul dintre cei mai celebri pictori in viata ai Banatului, cei doi juniori ii calca pe urma iar acum Luci Kurta, este o artista in bucatarie. In cayul in care va castiga, reta ei va fi gatita in direct in timpul unuei emisiuni de gen si de succes de pe un post central de televiziune. Deci, cine vrea sa o ajute le Luci si implicit sa promoveze Resita, sa intre pe site-ul de mai jos si sa voteze reteta ei. Hai să vedem- putem face asta pentru o reşiteanca, ne putem promova o femeie si mama ce arata ca: Daca vrei, poti! http://concurs.foodstory.ro/barilla/index.php?uid=10441856 Barrila Love Story concurs.foodstory.ro

Iata și rețeta Canelloni Lucia

8 portii (16 tuburi cannelloni Barilla)
Ingrediente umplutura  :

Un piept de pui tocat (350-400 gr.)
1 lingura ulei de masline
3 – 4 cepe verzi cu frunze
2 catei de usturoi
200 gr. Mozzarella ( sau cas)
100 ml. Vin alb
un ardei iute rosu,
o lingura parmezan
frunze de patrunjel, rosmarin si cimbru
piper ( alb, negru rosu), sare dupa gust

ingrediente sos :

2 cutii de rosii fara coaja
o lingura ulei de masline
o ceapa
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
sare si piper
o lingurita de zahar (optonal, ia aciditatea)

separat este necesar 200 ml. Suc de rosii, 100 gr. cascaval, 150 ml.
Smantana
pentru decor , rosii cherry, frunze de ceapa verde, frunze de busuioc,
parmezan

mod de preparare :

se pune ceapa tocata cu frunze, in ulei la foc mic cam 2 minute, se
adauga catei de usturoi si se lasa inca un minut dupa care se pune
carnea de pui tocata, se incorporeaza bine cu ceapa si usturoiul si se
,, stinge’’  cu vinul alb. Se lasa la foc mic putin pana se evapora
alcoolul din vin si ramane doar aroma, se adauga sarea, piperul ,
ardeiul rosu taiat, parmezanul iar frunzele de patrunjel, rozmarin si
cimbru (tocate) se aduga inainte de a stinge focul.  Mozzarela taiata
cuburi mai mari se amesteca cu compozitia de mai sus si se umplu
tuburile Cannelloni Barilla, care nu necesita fierbere in prealabil.

Se pregateste sosul astfel :
Rosiile din cutie se paseaza in robot sau blender. Ceapa se taie mare si
catei de usturoi se pun cu ulei la foc potrivit cateva minute, se
adauga rosiile pasate si se lasa putin la fiert, se adauga sare, piper,
zaharul si busuiocul .Daca deranjeaza, ceapa si usuroiul se poate scoate
din sos.

Intr-o tava se pune sucul de rosii, peste care se aseaza Cannelloni la
distanta pentru a nu se lipi, iar peste se toarna sosul, se rade
cascaval , se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor la
180grade aproximativ 40 minute timp in care sucul si sosul de rosii este
absorbit. Cand este aproape gata, se inlatura folia si se toarna peste
smantana si se lasa tava descoperita  inca un minut in cuptor . Se
servesc calde , se leaga fiecare tub cu frunze de ceapa verde, se
orneaza farfuria cu busuioc si rosii cherry.
Pofta buna !

Comentarii

comentarii