Protest la Universitatea Eftimie Murgu din Resita VIDEO

O parte dintre salariaţii Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa au protestat în curtea unităţii de învăţământ. Ei sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor, dar şi de neplata drepturilor câştigate în instanţă prin decizii definitive şi irevocabile.

„Este un protest spontan. Nici luna trecută şi nici luna aceasta nu am primit banii integral şi la timp. Luna trecută am primit 3.000 lei, în 14 ianuarie, banii pe decembrie, iar luna aceasta, în 14 februarie, am primit diferenţa până la salariul pe care trebuia să îl avem. Pe 15 februarie, am primit, ca salariu, 1.000 lei, şi de fapt aici este marea noastră nemulţumire, că nu am fost informaţi şi nu ni s-au dat niciun fel de explicaţii. Ori fiecare dintre noi, fie că avem salarii mai mari sau mai mici, avem banii împărţiţi”, a declarat Eugen Răduca, cadru didactic al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

La rectorat a fost depus un document ce conţine nemulţumirile angajaţilor, prin care se solicită şi un dialog între protestatari şi conducerea universităţii, în vederea clarificării situaţiilor în care se află salariaţii. Un apel a fost transmis şi către Federaţia Sindicală Alma Mater. „Din păcate, la momentul actual, noi funcţionăm încă pe bugetul din 2018. Toată alocarea bugetară lunară, pe care universitatea noastră o are, ca şi celelalte din ţară, funcţionează pe principiul unu pe 12 din ceea ce a însemnat contractul instituţional pe anul precedent. Sigur că aceste valori nu a reuşit să acopere tot ceea ce înseamnă creştere salarială, o dată cu momentul 1 ianuarie 2019. Noi aşteptăm ca bugetul naţional să fie aprobat şi o dată cu el să fie semnat şi contractul instituţional pentru anul universitar în curs. Faptul că instituţiile bugetare au anumite probleme nu este o necunoscută. Dacă ne uităm doar în oraşul nostru, iată că cei de la Primăria Reşiţa au luat deja câteva măsuri destul de dure pentru a se putea încadra în buget”, a afirmat prorectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, Christian Chioncel.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments