Pui la cuptor cu legume

Am obiceiul sa gatesc pui la cuptor la sfarsit de saptamana, aromele raspandite dau un aer de familie reunita cand toti se simt relaxati si profita de weekend. Eu il fac foarte simplu. Puiul intreg(eventual portionat) la care adaug o garnitura de legume, cum veti vedea si in descrierea retetei. Folosesc legumele de baza si incerc sa nu acopar aroma principala. Va invit sa parcurgem reteta,impreuna.
Avem nevoie de:
– carne de pui…1.5 kg
– legume (morcovi,telina,patrunjel,rosii,ceapa)…500 g
– condimente (vegeta,piper,sare,boia dulce de ardei)…dupa gust
– ulei…50 ml
– timp de preparare…~ 1 ora si 30 minute
Etape de lucru:
  1.se spala carnea de pui cu apa rece
        2.se portioneaza dupa preferinta
        3.se curata si se spala legumele
        4.se taie dupa gust si se aseaza in tava (unsa in prealabil cu ulei)
        5.se condimenteaza pe toate partile cu:vegeta,piper,sare,boia dulce de ardei,dupa gust.

Preparare pui la cuptor cu legume-etapa 1

 6.se introduce tava in cuptorul fierbinte si se tine in jur de 1.15 ore,in functie de capacitatea cuptorului,se verifica periodic pana cand formeaza o crusta aurie.
 7.daca doriti un sos mai bogat se pot adauga 200ml apa fierbinte inainte cu 10 minute de oprirea cuptorului.

Preparare pui la cuptor cu legume-etapa 2

  8.se poate servi cu garnitura de:cartofi natur,orez,spanac,etc.Daca va place puteti adauga si mujdei de usturoi (eu adaug)

Preparare pui la cuptor cu legume-etapa 3

Va doresc,pofta buna! Publicat de

Comentarii

comentarii