Regimul circadian pentru un organism sanatos

Ati auzit, desigur, multe femei frumoase care, atunci cand erau intrebate care este secretul frumusetii lor, spuneau ca nu pierd nopti, nu fumeaza, nu consuma alcool. Ei bine, nu doar aceste lucruri sunt importante. Pentru a slabi si a va mentine greutatea, trebuie sa aveti un program bine stabilit pentru mese si odihna, pentru ca organismul sa poata intra intr-o rutina.
Ce este ritmul circadian?

Ritmul circadian sau ceasul biologic reprezinta ciclurile biochimice, fiziologice si comportamentale, care au loc in organism in 24 de ore. Ritmul circadian este reglat de alternantele zilnice intre intuneric si lumina. El ritmeaza cresterea parului si a unghiilor, ritmul producerii hormonilor, presiunea sanguina sau temperatura corporala. Toate organismele vii au un ritm circadian.

Regimul circadian nu este un simplu regim de slabire, ci un mod de viata. El nu aduce restrictii alimentare grele, caci scopul sau principal este sa reobisnuiasca organismul cu un ritm de viata sanatos. Regimul circadian nu presupune doar dieta alimentara, ci si activitate fizica si un program de odihna regulat. El se bazeaza in principal pe respectarea ceasului biologic.

Topul celor mai bune diete si regimuri de slabire

In ceea ce priveste alimentatia, meniurile din regimul circadian sunt simple si agreabile. Nu exista mari interdictii si sunt acceptate si abaterile. Micul dejun este cea mai consistenta masa a zilei. Regimul circadian se deruleaza in trei etape sau, daca va merge bine, il puteti adopta pentru intreaga viata.

Etapa 1 a regimului circadian

Nu se consuma amidonoase, paine, grasimi si nu se fac excese. Se mananca lactate 0%, carne slaba, ceai si cafea si legume, jumatate dulci, jumatate sarate.

Ce inseamna legume dulci? Sunt legumele cu un indice glicemic ridicat, care se consuma in cantitati reduse daca vrei sa slabiti. Printre acestea se numara sfecla rosie, morcovii, ceapa, mazarea, dovleacul, rosiile, ardeiul gras. De asemenea, se evita si legumele conservate in suc, care au mereu zahar.

Legumele sarate, recomandate in diete sunt: conopida, varza, telina, ciupercile, spanacul, fasolea verde, castravetii, salata verde, ridichile, vinetele sau dovleceii.

Factori si alimente care asigura satietatea

Etapa a doua a regimului circadian

Se reintroduc grasimile sub forma de carne sau peste sau asezonarea legumelor si painea. Toate astea insa doar o data pe zi. Este permis si un exces pe saptamana, cu conditia unei zile de regim din faza 1, in ziua urmatoare. De exemplu, daca mancati grasimi la pranz, nu mancati si seara. Sau invers. Iar painea, este recomandat sa o mancati la micul dejun.

Etapa a treia a regimului circadian

Se reintroduc amidonoasele (paste, orez cereale) o data la doua zile, intotdeauna la pranz. Mesele pe bazele de amidonoase sunt autorizate atunci cand nu se consuma grasimi si invers. Iar amidonoasele se mananca doar la pranz. Este autorizat un exces pe saptamana, cu intoarcerea la meniul din faza 1 in ziua urmatoare.

Exemple de meniu pentru saptamna 1 a regimului circadian

Dimineata: 1 sau 2 lactate 0%, un fruct, ceai sau cafea

Pranz: Carne slaba la discretie, legume sarate la discretie, jumatate de portie de legume dulci, 1 produs lactat 0%

Cina: Carne slaba, legume sarate, jumatate de portie de legume dulci, 1 produs lactat 0%. Daca vrei sa pierdeti mai mult in greutate, la cina va puteti multumi cu o supa de legume.

Alimente de regim la moda in 2015

Daca este respectat ca la carte, regimul va ajuta sa slabiti 4-5 kilograme in 3 saptamani si poate fi repetat ori de cate ori doriti.

Regimul circadian va ajuta sa slabiti fara a prezenta vreun pericol pentru sanatate si sa adoptati o buna igiena de viata. Nefiind restrictiv, regimul circadian va fereste de frustrare si de foamea permanenta care insoteste majoritatea regimurilor de slabire.

Dar, daca nu exista restrictii alimentare mari, in timpul regimului circadian exista restrictii de program de viata. Trebuie sa va culcati si sa va treziti si sa luati mesele la aceleasi ore. Nu este un program potrivit pentru femeile foarte ocupate si mereu pe drumuri. Ca sa aveti rezultate bune, trebuie sa respectati ritmul de viata impus.
curademiere.ro

Comentarii

comentarii