Cultural

Reșița devine capitala teatrului românesc timp de o săptămână

”Scena ca o stradă”, un festival care trasformă Reșița într-o ”capitala” a teatrului românesc.
Un eveniment cultural de amploare va transforma Reșița în ”capitala” teatrului vreme de o săptămână. În perioada 15-22 februarie teatrul reșițean găzduiește prima ediție a Festivalului Național de Teatru ”Scena ca o stradă”. Această manifestare culturală de amploare va aduce pe scena Teatrului de Vest din oraș numeroase trupe de teatru și invitați de marcă, critici, directori de teatru și companii renumite din țară.

Maratonul cultural unic în Rețița până în prezent, va debuta duminică cu un spectacol al Teatrului de Vest, ”Gunoierul”, de la ora 18.00, iar de la ora 20.00 va avea loc un spectacol de marcă al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București cu piesa ”20 de ani în Siberia”. Vor mai urca pe scena Festivalului actori ai teatrelor din Galați, Deva, Petroșani, Râmnicu Vîlcea și ai companiilor de teatru din Brăila, Sibiu, Oradea și București. Festivalul se va încheia cu un spectacol de gală – ”Edith Piaf”, în regia Mălinei Andrei, al Companiei de Teatru ”Gestual ART” din București, un spectacol prezentat pe toate scenele europene și a cărui actriță din rolul principal a primit premiul Galei Premiilor UNITER pentru cea mai bună interpretare în acest rol.
Pe lângă biletele în valoare de 20 de lei pentru un spectacol, Teatrul a pus la dispoziție și abonamente pentru toate reprezentațiile de pe parcursul festivalului, în valoare de 100 de lei pentru un abonament.

”Suntem bucuroși și onorați că publicul rețițean a răspuns prompt acestui eveniment al nostru, pe care l-am făcut în primul rând pentru ei, pentru publicul nostru”, a precizat actorul Dan Mirea.

”Acest festival l-am gândit ca o formă de respect pentru tot ceea ce înseamnă actul cultural și ceea ce înseamnă actul cultural în Reșița. Ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv acestei inițiative a noastre. Sperăm că asta să fie doar un început și în anii următori să putem să dăm continuitate acestui eveniment.”, a mai spus Dan Mirea, la finalul unei conferințe de presă.
Actori, regizori, critici, coregrafi de notorietate vor fi prezenți la acest maraton cultural de excepție, un eveniment mare într-un oraș mic dar cu succes în lumea artei teatrale.

Comentarii

comentarii