Reșița în cuvinte și culoare – 245 de ani de industrie la Reșița

Reșița evidențiată prin desene și cuvinte de către cei mai mici locuitori ai săi, la împlinirea a 245 de ani de industrie în municipiu. Biblioteca Germană ”Alexander Tietz” din Reșița a fost gazda unei acțiuni dedicate împlinirii a 245 de ani de industrie la Reșița, fiind al doilea an consecutiv în care Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin se implică în derularea unor manifestări închinate acestui eveniment.

”Am găsit de cuviință ca să implicăm și elevi ai diferitelor școli reșițene pentru a demonstra că legătura lor cu locul natal, cu Reșița este o legătură foarte strânsă, desenele pe care ei le-au realizat cu această ocazie denotă faptul că pentru ei Reșița înseamnă foarte mult”, a precizat Erwin Josef Țigla, președintele FDG din județ.

Elevi ai Școlii Gimanziale Nr. 2 au redat în desene câte un loc reprezentantiv din Reșița și au realizat un text cu titlul ”Reșița orașul natal” care a evidențiat cât de atenți sunt cei mici la viața orașului în care trăiesc și cât de bine cunosc ce este reprezentativ pentru Reșița, lucrările lor fiind așezate într-o expoziție. Pe lângă desene, copiii au realizat și picturi pe sticlă în care sunt reprezentate edificii de cultură din Reșița.

Anul acesta se împlinesc 245 de ani de la aprinderea furnalelor „Franziskus” și „Josephus”, eveniment marcat printr-o serie de manifestări culturale.

Comentarii

comentarii