Reteta de Craciun – Cornulete cu untura, dupa reteta bunicii

Acum vreo doua saptamani, prietena si vecina mea, Ileana, mi-a adus o oala cu untura de porc, facuta in casa. Stiam de la bunica mea ca untura poate fi folosita in diverse retete de patiserie, facandu-le faramicioase, moi, fragede si extrem de bune la gust. Asadar, mi-am amintit reteta de cornulete cu untura pe care le mancam cu atata pofta in copilarie si m-am pus pe treaba.

 

Pentru aluat am folosit urmatoarele ingrediente:

– o cana de untura
– un praf de sare
– doua lingurite de bicarbonat sau praf de copt stinse cu otet
– o cana mare cu apa
– faina cat cuprinde ( cam 3 căni)

Cum se fac cornuletele:

 

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta o coca elastica, care se imparte in mai multe parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde pana ajunge la grosimea de aproximativ 3 mm. Foaia se taie in felii, cum ai taia o pizza, obtinandu-se niste triunghiuri.

Acum e momentul umplerii cornuletelor. Putem folosi diverse umpluturi, dupa gustul fiecaruia: rahat, nuca, gem, marmelada, mac, fructe confiate, ciocolata etc. Eu am umplut o parte din cornulete cu rahat si o alta cu gem de visine. Iata cum am procedat: am pus umplutura pe latura scurta a triunghiului de aluat si apoi l-am rulat. Simplu, nu-i asa?

Cornuletele cu untura gata rulate se pun frumos in tava si se dau la cuptorul incins. Fiti cu ochii pe ele, pentru ca se fac cat ai clipi, in 15 minute tava poate fi deja scoasa din cuptor.

Dupa ce le scoateti le pudrati cu un strat generos de pudra de zahar si le puteti servi.

Din cantitatile din reteta de mai sus mi-au iesit vreo patru tavi de cornulete. Cu greu am reusit sa salvez o portie si pentru Ileana.

 

bucatarmaniac.ro

Comentarii

comentarii