ActualitatePolitie

Rodica Vlad, patroana lanţului de farmacii Vlad și alți oameni de afaceri, ridicați de DIICOT pentru o evaziune fiscală de opt milioane de euro UPDATE 1 Ce a declarat aceasta

 Poliţiştii de la “Crimă Organizată” din Mehedinţi împreună cu procurorii DIICOT au lovit, din nou, în aceasta dimineața, inclusiv la Timişoara, într-un nou episod din amplul dosar de evaziune fiscală prin metoda factura. Primii oameni de afaceri din Timişoara au fost ridicaţi în luna februarie alături de alţi complici pentru o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Patronii societăţilor cu rulaj mare apelau la serviciile firmelor mafiei ţigăneşti din Strehaia care emiteau facturi fictive, iar după ce se făceau plăţile banii erau împărţiţi între complici. În această dimineaţă, anchetatorii au descins în 47 de locaţii din Timiş, Mehedinţi şi Bucureşti. 35 de locaţii sunt în Timişoara şi Lugoj, toate fiind acum percheziţionate de poliţişti de la “Crima Organizată” însoţiţi de “mascaţi” din Poliţie şi Jandarmerie . Printre cei la care a intrat Poliţia pentru a face percheziţii  a fost Rodica Vlad, fost consilier local şi patronul lanţului de farmacii Vlad şi a mai multor pensiuni. “Ce vreţi? Cine sunteţi? Nu deschide, dragă”, a strigat soţul acesteia de la balconul casei când cei de la “Crimă Organizată” au sunat la uşă. Rodica Vlad a deschis poarta şi le-a permis anchetatorilor să intre, comentând “aşa se întâmplă la noi, asta e România”. Anchetatorii au descins la Lugoj la locuinţa patronului şi la sediul firmei Piastrelle. Valoarea prejudiciului în acest dosar de evaziune fiscală este de opt milioane de euro.Percheziţiile sunt în plină desfăşurare. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 După ce i-a fost percheziţionată casă, Rodica Vlad a plecat la sediul firmelor sale sub escorta poliţiştilor de la “Crimă Organizată”. “Habar nu am de ce au venit. Nu ştiu. Şi nici nu au găsit nimic.Am sunat avocaţii ca să vadă despre ce este vorba. Nu am făcut evaziune fiscală”, a declarat aceasta la plecarea de acasă. A fost dusă la sediul firmelor sale unde percheziţia continuă la această oră.

Un material de Dragoș Boța

citește mai multe pe si urmareste acest material pe  www.pressalert.ro

Comentarii

comentarii