Sângele înseamnă viaţă, o femeie din Reşiţa are nevoie de stropi de viaţă din venele noastre

donator CRistiUn nou caz medical vine să arate câtă nevoie este de sânge pentru transfuzii. O femeie din Reşiţa, are nevoie urgentă de sânge din grupa B3 Pozitiv.

Printre alţii care au intervenit în acest caz, este şi Lili Gherle, inimoasa mămică implicată în campania la nivel naţional ,,Un strop de sânge pentru un copil”. Pe lângă alţi cetăţeni care probabil au sărit în ajutorul femeii, se numără şi un cetăţean care a venit cu autobuzul de la Anina ca să doneze sânge, pentru na salva o viaţă.
,,Pentru domnul Cristi Diaconescu, nici macar distanta de 80 km de la Anina la Resita şi înapoi acasă, nu a fost prea mare ca sa facă un bine. Azi a fost la centru de recoltare Reşita şi a donat sânge pentru mama doamnei Diana Simion cu credinţa si speranţa că stropii de sânge donaţi de el, o vor salava pe doamna care avea nevoie urgentă de transfuzie proaspătă” spune Lili Gherle.
,,Rugam persoanele care au grupa sanguină B3 pozitiv, şi doresc să facă un bine, să meargă la Centru de recoltare şi să doneze sânge. Lupta pentru viaţa doamnei Simion, nu s-a încheiat. Doar uniţi putem reuşi. Mulţumim Cristi Diaconescu, ai dovedit că eşti un om extraordinar şi de o bunătate rar” a mai spus Lili Gherle.
În anul 2012, în Romania doar 1,7% din populație donează sânge, comparativ cu 10% în Danemarca, 9% în Anglia, 8% în Olanda, 6% în Germania, sau 4% în Ungaria. Astfel, în țara noastră se înregistrează un deficit major de sânge, donatorii asigurând doar 65% din totalul necesar .

Comments

comments

Powered by Facebook Comments