Scandalul operațiilor estetice și în Caraș Severin, dar sub altă formă

Tudorita Nicula (5)La sediul CJAS Caraș Severin, există mai multe sesizări și reclamații privind faptul că mai mulți medici rezolvă în spital trimiterile pentru consultul în ambulatoriu și mai apoi, decontează aceste bilete de trimitere.
După ce săptămâna trecută s-au făcut controale la secţia de ortopedie din cadrul Spitalului din Caransebeş şi cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, în săptămânile următoare vor urma un controale la cabinetele de ambulatoriu din spital.
Motivul? Sesizări și reclamații la adresa medicilor care au aceste cabinete, dar își rezolvă cazurile tot în spital. Dar, cum stau mai exact lucrurile? În sesizările respective, se spune că deşi în conformitate cu contractul încheiat, au dreptul la consultaţii în sistem particular timp de 3 ore şi jumătate după programul de lucru în spital, unii medici nici măcar nu deschid aceste cabinete pentru pacienţii din ambulatoriu. Mai exact, medicii în cauză, în timpul programului ,,la stat” preiau în spital biletele de trimitere ,,la particular” ale bolnavilor. Ba mai mult, ei internează pacienţii şi decontează serviciile (biletele de consultație sau tratament) la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Adică, treaba pe care ar trebui să o facă în timpul liber, peste programul de lucru, este făcută în timpul programului de spital. Cu alte cuvinte, medicii în cauză iau bani și de la stat, dar și de la CJAS pentru aceste bilete de consultație.
„Noi vom verifica internările dar ne-am dori să se schimbe metodologia. Dacă vine cumva ministrul sănătăţii, chiar o să facem în scris o propunere în acest sens. Cei de la Casa de Sănătate, nu pot verifica direct, adică să fie faţă în faţă cu pacientul când merge la medic, mai exact, în ce loc i s-a făcut consultul și când. Aceasta este atribuţia Colegiului Medicilor. Noi doar verificăm foile, iar în foile de observaţie se poate scrie orice, noi nu vedem pacientul, totul este doar scriptic. Poate să fie chiar operaţie estetică la nas, bine – la noi nu este cazul, că nu prea se operează nasuri în Caraş, dar spun teoretic! Noi vedem doar ce scrie ca sub-traumatism. Ar trebui să se schimbe metodologia şi să se facă astfel de controale şi doar atunci am putea preîntâmpina astfel de situaţii. Colegiul Medicilor, noi şi DSP-ul împreună, o dată la nu ştiu cât timp, mers în spital la fiecare pacient să întrebăm ce are şi aşa se pot stopa astfel de fenomene”, a precizat pentru InfoCS Tudoriţa Nicula, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
,,Dar, deocamdată legislaţia nu permite acest lucru, iar CJSAS se va confrunta şi în continuare cu astfel de decontări nefondate” a mai spus directorul CJAS.

Comentarii

comentarii

One thought on “Scandalul operațiilor estetice și în Caraș Severin, dar sub altă formă

  1. Nu va luati dupa mitici ca veti ajunge ca si ei, cu focuri de arma pe la coafor cu facturi lipsa la bufetul parlamentului. Haideti sa nu o mai la-la-im!Felicitari medicilor care au ales jud. CS.

Comments are closed.