Schimb de experiență româno-belgian la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița

Comitetul executiv al Asociației de Ajutor Mutual din Belgia și Slatina Timiș s-a întrunit în cursul acestei săptamâni pentru a vizita o serie de instituții din orașul de pe Bârzava, printre care și Centrul „Primăvara”.

După prezentarea prestigioasei instituții de învățământ, alături de angajații centrului, s-au luat în dezbatere o serie de probleme. Specialiștii reșițeni și vizitatorii belgieni au ajuns la concluzia că există multe similarități în sistemul de învățământ din cele două țări, iar punctele în comun se referă inclusiv la dificutățile de care se lovesc copiii cu dizabilități, atunci când vine vorba despre integrarea în învățământul de masă. Specialiștii din cele două țări, România și Belgia, apreciază că instituțiile de învățământ, dascălii și elevii nu sunt încă pregătiți să facă față unei astfel de schimbări.

Pe lângă problemele existente în sistem, au fost prezentate și proiectele Centrului Primăvara, extrem de apreciate de vizitatori. De asemenea, au fost analizate și sursele de finanțare externă pentru atragerea de fonduri europene la Reșița.

Pentru că metodele de predare și modul de derulare al acțiunilor de voluntariat i-au impresionat pe belgieni, aceștia iau în calcul o colaborare pe termen lung, prin care ambele părți să își pună în evidență valoarea și să deruleze cât mai multe acțiuni cu caracter social.


A consemnat
Ciprian Cuciureanu

Comentarii

comentarii