Se pregateste acum ca sa fie bun de sarbatori Lichior de oua sau ciocolata
Începând de azi, vă vom da câteva idei de pregătit și pregăteli pentru perioada sărbătorilor. Începem cu băuturile. Toate sunt încercate de mine și sunt……o minune.
Una dintre cele mai gustoase și apreciate băuturi ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Se poate face și în varianta ,,de ciocolată” adăugând 50 g cacao în compoziție, dar atenție să nu se taie. Pentru asta, cacaoa se freacă cu zaharul și 100 ml lapte rece și se adaugă de la înmceput în compoziție.
Ingrediente
8 gălbenuşe
500 g de zahăr
100 g lapte praf
500 ml de alcool
1 l de lapte
1 esenţă de vanilie de calitate sau mai bine, doua batoane de vanilie ce se fierb in lapte.
50 g cacao – cazul variantei nr 2.
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se albeste. Laptele praf se dizolva în puțin lapte, apoi, se adaugă peste ouă și zahăr. Restul de laptele cald se adauga treptat la amestec, apoi se mai pune pe foc foarte mic, obligatoriu pe o tablă sau pe baie de aburi, cam 10 minute, până se transformă într-un sos de consistența smântâii dulci, adică subțire.
Se ia de pe foc, se lasă la răcit și se adauga esentele si ATENȚIE- alcoolul tot caâte puțin, adică treptat. Să nu fie ingredientele calde fiindcă se taie lichiorul. NU gustați imediat fiindcă vă păcăliți. Gusturile trebuie să se întrepătrundă, alcoolul să fie asimilat de laptele praf și gălbenuș. DE ce lapte praf? Fiindcă acesta va absorbi din umiditate și-i va da lichiorului o consitență deosebită.
Se pune in sticle de preferat închise la culoare si nu uitați ca măcar în prima săptămână să agitați sticlele măcar o dată pe zi. E, este adevărat că se poate consuma și imediat, dar nu se compară gustul cu cel pe care în va primi după ce stă măcar o săptămână.
Se servește din pahare mici. Mai bine vă mai turnați încă o dată din sticlă, decât să rămână pe pereții paharului fiindcă lichiorul este foarte gros.
ps. nu uitați că excesul de alcool bla bla bla – stiți voi.