Serbări de rămas bun la Şcolile Generale Românești din Micherechi şi Gyula – Ungaria

Pentru elevii clasei a VIII-a de la Şcolile Generale din Micherechi, 23 la număr, (19 iunie 2015) şi din Gyula, 21 la număr, (20 iunie 2015) clopoţelul a sunat pentru ultima dată în această etapă de învăţământ.

La serbarea de la Micherechi (Méhkerék), care a avut loc în curtea Şcolii ca de fiecare dată, au participat printre alţii PS Părinte Siluan- Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu alţi clerici din cadrul episcopiei, Florin Trandafir Vasiloni- consulul general al României la Gyula, Monica Radu- reprezentant al Ambasadei României la Budapesta, Tiberiu Iuhasz, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU), Rita Patcas, vicepreşedintele Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), Margareta Tat, primarul Micherechiului şi viceprimarul Berthold Netea, Gheorghe Petrusan, preşedinte al Autoguvernării Judeţene Româneşti din judeţul Csongrád şi al Autoguvernării Româneşti din Seghedin (Szeged), Petrică Creţu, pastorul bisericii baptiste din Micherechi, alţi invitaţi, cadrele didactice, elevii Şcolii Generale din Micherechi şi mulţi părinţi.

Ca de fiecare dată, serbarea s-a încheiat cu înălţarea câte unui balon, pe care elevii de clasa a VIII-a le-au primit din partea unor elevi mai mici, de clasa a IV-a. Şcoala generală din Micherechi, unde învaţă copiii românilor de aici, numără în prezent un efectiv de 121 de elevi.

Sâmbătă, 20 iunie 2015, în sala „Centrului Cultural Românesc „din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, a avut loc şi festivitatea de absolvire a elevilor din clasa a VIII-a a Şcolii Generale de aici.

La acest eveniment au fost prezenţi PS Siluan, Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Tiberiu Iuhasz, preşedintele ATRU, Maria Gurzău Czeglédi, directorul liceului, Edit Sós, preşedintele Asociaţiei „Pro Discipulis”, cadrele didactice de la şcoală generală şi liceu, elevii celor două instituţii de învăţământ, părinţii elevilor şi alţi invitaţi. La această şcoală învaţă în prezent circa 380 de elevi.

http://trinitastv.ro/stiri-video/serbari-de-ramas-bun-la-scolile-generale-din-micherechi-si-giula-61217

Comentarii

comentarii