SI AFARA, DAR SI INAUNTRU… WRITTEN BY MARIAN DUMITRU

Englezii au votat ca vor afara. Problema e ca ei vor ca unele lucruri sa fie in continuare, ca inauntru.
Pe de alta parte, ei ar fi fost de acord sa ramana si inauntru, dar totusi unele lucruri sa fie ca afara.
La o prima vedere s-ar putea spune ca sunt nehotarati, insa o descriere mai exacta ar fi daca am spune ca sunt oportunisti. E vorba de un oportunism de un fel anume. Ei vor sa fie liberi si frumosi, insa si cu buzunarul plin. Vor avantajele independentei, insa si avantajele unor oportunitati economice.
In spatiul cultural romanesc exista doua modalitati prin care putem intelege de ce pretentiile englezilor sunt amuzante dar ireconciliabile.

In primul rand, exista o vorba de duh, care surprinde intr-o maniera neaosa dar geniala ce pot si ce nu pot englezii. Iat-o:

„Nu poti si cu …. in cur si cu sufletu-n rai!”

Se pot scrie multe despre ce a vrut autorul anonim ))))) sa spuna prin aceste vorbe, insa cert e ca britanicii doresc si sa se bucure de ceva, undeva dar si sa se simta liberi ca pasarea cerului. Ceea ce, iata, nu se poate. Ori alegi una, ori pe cealalta…

Si asa ajungem la cel de-al doilea moment, de data asta fara un autor anonim, insa la fel de genial. Imaginati-va ca personajul lui Caragiale din clipul urmator e chiar englezul care si-a exprimat optiunea.

Preluare, citeste si alte materiale de acelasi autor AICI:http://www.mariandumitru.ro/2016/06/24/si-afara-dar-si-inauntru/

 

Comentarii

comentarii