Singurul târg de primăvară sau de lăsata secului din Banatul Montan are loc la Moldova Nouă VIDEO

Singurul târg de lăsata secului din Banatul Montan are loc la Moldova Nouă. În alți ani, era o tradiție ca înainte de lăsata secului de Postul Mare, în tot Banatul Montan, să se organizeze târgurile de primăvară. În toată partea de vest a țării, erau renumite târgurile de la Răcășdia, de la Oravița sau de la Bocșa ori Reșița. Acum, în plină pandemie, singurul târg de lăsata secului din Banatul Montan, este în plină desfășurare pe faleza Dunării, la Moldova Nouă. În perioada 12-14 martie, Primăria Moldova Nouă, a organizat un târg cu vânzare în sistem piață volantă. Acesta are loc pe Faleza Dunării din localitatea Moldova Nouă.

 Locuitorii orașului au ocazia să cumpere produse din lapte și carne, certificate de Agenția Națională a zonei Montane și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, produse de sezon, la prețuri de producător.

Pe parcursul a trei zile de expoziție, vizitatorii vor putea cumpăra fructe, legume, produse apicole, produse din lapte și carne, cătină, prăjituri de casă, țuică, dulciuri și alte produse de sezon, toate direct de la producători.

 Singurul târg de lăsata secului din Banatul Montan are loc la Moldova Nouă. Totodată, având în vedere că luna martie este dedicată doamnelor, la expozițiese pot găsi cele mai potrivite cadouri tradiționale realizate de meșteri artizani și flori de sezon pentru grădină și balcon.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii