UPDATE „Soția prietenului meu” nu va mai suna niciodata asa – Alexandru Jula a murit VIDEO

UPDATE 31 mai ora 13:30
Situaţia cântăreţului Alexandru Jula este incertă, după ce au apărut informaţii legate de decesul său, confirmate inclusiv de directorul Teatrului „Nicolae Leonard”, ulterior pe contul de Facebook al artistului fiind postat un mesaj de către persoane din familie, conform căruia la ora 23:00, starea sa de sănătate era gravă, dar că el este în viaţă.

Informaţia privind moartea cântăreţului a fost dată publicităţii de mai multe posturi de televiziune, miercuri seară.

„Miercuri 30 mai 2018, 23:00, Alexandru Jula este internat în stare gravă. Este în viaţă, să ne rugăm pentru sănătatea lui”, este mesajul apărut pe pagina lui.

Artistul a fost internat, luni, în spital, după ce i s-a făcut rău în scara blocului în care locuieşte. Medicii au stabilit că a fost victima unui accident vascular cerebral și nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
Alexandru Julaar fi împlinit 84 de ani în luna iulie. Artistul a înregistrat numeroase albume, a participat la diverse concursuri muzicale în ţară şi în străinătate şi a câştigat premii pentru interpretare.

În Mamaia, o terasă a fost „botezată” după un șlagăr de-al său

Cariera artistică a interpretului de muzică uşoară a început în 1954 când Alexandru Jula s-a alăturat trupei de la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi, iar în televizune a debutat în anul 1962. Artistul avea în repertoriu șlagăre care au încântat generații întregi, de la „Soţia prietenului meu”, „Mi-ai adus iar primăvara” şi „Pisica neagră” (puţini ştiu că, în Mamaia, există o terasă botezată astfel, după celebrul său şlagăr), până la „Cântaţi cu bunicu”.

De-a lungul anilor, a imprimat peste 300 de piese. A încercat mereu să infirme ideea potrivit căreia „dacă nu te muţi în Capitală, nu exişti”.

A transformat Galațiul într-o capitală a muzicii

A adus la Galaţi, orașul în care locuia, aproape toate numele mari ale muzicii uşoare româneşti, atât în emisiunile pe care le modera, cât şi în spectacolele Teatrului Muzical având genericul „Jula şi prietenii”.

Piesa cea mai cunoscută a cântăreţului este „Soţia prietenului meu”, pe care i-a cântat-o la cerere dictatorul Nicolae Ceauşescu, în cadrul unor petreceri private. „Soţia prietenului meu”, melodia pe care, din 1965, o asociem numelui său („Dacă merg undeva şi nu cânt piesa asta, m-am dus degeaba!”, recunoaşte maestrul), nu a fost scrisă pentru Alexandru Jula, ci pentru un coleg al său care a cântat-o o singură dată.

Sursa: https://a1.ro/showbiz/parintii-si-bunicii-nostri-iau-fredonat-slagarele-alexandru-jula-a-murit-artistul-care-a-incantat-generatii-intregi-cu-piesa-sotia-prietenului-meu-sa-stins-id767256.html

Comentarii

comentarii