Stop înșelăciunii, Stop jafului practicat de unele farmacii

medicamentePentru cetăţeanul de rând e foarte greu să lupte cu sistemul mafiot care a pus stăpânire pe România . Sunt însă situaţii în care, cel puţin parţial, o poate face. De exemplu, când primeşte o reţetă pentru medicamente compensate.

Când medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comercială, ci sub denumirea comună internaţională.

Puţini pacienţi ştiu că, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care conţin substanţa activa recomandată de medic.

Atunci când merg la farmacie ca să-şi ridice medicamentele, farmacistul, care-şi cunoaşte foarte bine interesul, le oferă, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.

Exemplu 1:
Dacă medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul îi va oferi, aproape întotdeauna pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs în FRANŢA, care costă 21 delei/30 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot în FRANŢA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costă 12 lei/30 de bucăţi.

Exemplul 2:
Dacă medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul îi va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs în GERMANIA , care costă 74 de lei/100 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot în GERMANIA , medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costă 25 lei/100 de bucăţi.

Exemple că acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate.
Asta se întâmplă pentru că lui, farmacistului, îi convine să vândă cele mai scumpe medicamente din listă. Statului nu-i pasă pentru că el decontează acceasi suma pentru oricare medicament din lista de compensate.

MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului să se informeze şi să aleagă în cunoştinţă de cauză.

E timpul să le arătăm celor care se-mbogatesc nemăsurat pe seama lipsei de informare a românilor că situaţia începe să se schimbe. Şi că în curând ar fi posibil să nu-şi mai permită deplasări cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro.
Fiecare dintre noi poate face ceva în acest sens.
Ce poţi face tu pentru asta?

– Cauta în http://www.medicamentecompensate.ro/ toate medicamentele compensate prescrise ţie sau membrilor familiei tale. Ajută-i pe părinţii sau pe bunicii tăi să nu se mai lase jecmăniţi de mafioţi.
– Ajuta toate cunoştinţele tale care nu pot, din diverse motive, să foloseascaMEDICAMENTECOMPENSATE.RO să-şi aleagă medicamentele compensate cele mai potrivite cu dorinţele sau cu bugetul propriu.
Multumiri prietenului Horst

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “Stop înșelăciunii, Stop jafului practicat de unele farmacii

 1. Cred ca nu postati dv. acolo unde trebuie sau nu stiti sa o faceti. Nimeni nu sterge nimic, cu exceptia atacurilor la persoana ( daca aveti ceva de impartit cu respectivul, faceti-o direct, nu prin intermediul nostru) sau a mesajelor injurioase, nefondate sau care nu sunt in ton cu subiectul stirii respective.
  Editor

 2. Stam linistiti, dar mesajele le stergeti in continuare!
  Halal site de informatii!!!

  Raspuns editor
  Cred ca nu postati dv. acolo unde trebuie sau nu stiti sa o faceti. Nimeni nu sterge nimic, cu exceptia atacurilor la persoana ( daca aveti ceva de impartit cu respectivul, faceti-o direct, nu prin intermediul nostru) sau a mesajelor injurioase, nefondate sau care nu sunt in ton cu subiectul stirii respective.
  Editor

 3. Stati linistit ca nu a sters nimeni voit nimic. Sunt unele probleme de administrare a site-ului, sunt f multi cititori si din aceasta cauza mai cade serverul din cand in cand. Si atunci reseteaza automat si nde aceea se pierd toate postarile, inclusiv materiale scrise.
  InfoCs nu a practicat si nu practica cenzura.
  editor

 4. TRAIASCA REDACTORUL CARE MI-A STERS POSTAREA MEA SI A CELORLALTI! Din 24 in 24 de ore voi verifica daca dispare ori ba comentariul meu si o voi reposta pana in “panzele albe“ chiar daca vreo nevasta de jurnalist lucreaza ori ba la vreo farmacie. Iata cuvintele magice ce s-au vrut sa fie date disparute:
  Daca medicamentele ti-au fost prescrise pe reteta electronica nu mai esti obligat sa le ridici pe toate de la o singura farmacie

 5. TRAIASCA REDACTORUL CARE MI-A STERS POSTAREA MEA SI A CELORLALTI! Din 24 in 24 de ore voi verifica daca dispare ori ba comentariul meu si o voi reposta pana in „panzele albe„ chiar daca vreo nevasta de jurnalist lucreaza ori ba la vreo farmacie. Iata cuvintele magice ce s-au vrut sa fie date disparute:
  Daca medicamentele ti-au fost prescrise pe reteta electronica nu mai esti obligat sa le ridici pe toate de la o singura farmacie.

Comments are closed.