Supă bănățenească de rață, cu tăiței. Cum tranşăm o pasăre de casă

Dragi prieteni, azi gătim bine și gustos și mai ales, tradițional şi foarte sănătos. Vom prepara o supă din carne de rață şi totodată, tranşam o pasăre de casă. Adică rața.

Supă bănățenească de rață cu tăiței. Pentru asta, am luat de la Soceni o rață de casă, gata tăiată, bina curăţată şi pe care am pârlit-o bine. Apoi, am trecut la tranşarea pasării: am decupat aripile, apoi pulpele, am scos pieptul pe care l-am dezosat, am tăiat spatele și împreună cu oasele, am pus la fiert la foc mic în apă fierbinte. Am spumat şi când carnea s-a înmuiat pe jumătate, am pus sare şi zarzavatul. Am pus capacul şi am lăsat la foc mic. După vreo 40 de minute, am scos carnea şi zarzavatul şi am pus tăițeii. Am lăsat să fiarbă doua minte, am pus în farfurii şi deasupra am presărat frunze de pătrunjel verde.

Am folosit:

 

– rața de la care am scos pieptul, aripile și pieptul

– 4 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel

– 1 rădăcina păstârnac

– 1 bucata ţelină

– 1 bucata gulie

– 2 cepe potrivite

– frunze pătrunjel

– sare

 

Spor la treabă!

Comentarii

comentarii