Sute de credinciosi la sfintirea si hramul Manastirii Tara Almajului VIDEO

Credincioșii din Valea Almăjului au fost prezenți în număr foarte mare la hramul Mănăstirii „Țara Almajului” din comuna Bozovici. În ziua Praznicului Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul care se sărbătorește pe data de 29 august, sute de credincioși din Valea Almăjului au participat la hramul Mănăstirii „Țara Almajului”.

Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor a unui număr dec10 preoți și a Părintelui Episcop Lucian al Caransebeșului, care a săvârșit serviciul divin în fața mulțimii de pe Valea Almăjului și din alte părți ale țării. Evenimentul s-a desfășurat în incinta așezământului monahal, începând cu ora 9:00, cu Slujba Târnosirii (Sfințirii) și s-a terminat în jurul orei 14:30, cu un moment înălțător de cinstire a acestei mari sărbători.

Piatra de temelie a acestui așezământ monahal a fost pusă în 22 septembrie 2013, de către Părintele Episcop Lucian al Caransebeșului, revenind astfel în acest loc tradiția monahal întreruptă în jurul anului 1459. Actuala mănăstire a luat ființă din dorința și dragostea credincioșilor de a avea pe Valea Almăjului viața monahală, dar și un centru social, unde dragostea și dăruirea față de Dumnezeu să fie împlinită cu ajutorarea semenilor nevoiași și în suferință.


Un reportaj de Adi Neagu

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt închise.