Târgul Primăverii – Târgul de Paşte din Centrul Civic al Resitei VIDEO

La Reşiţa a început Târgul Primăverii – Târgul de Paşte, cu oferte de primăvară. Oraşul s-a transformat în această perioadă într-unul al florilor. Producătorii de flori din judeţ au umplut standurile din Centrul Civic cu cele mai frumoase flori, cu ornamente şi mobilier de grădină. Un loc aparte îl ocupă ornamentele de Paște care sunt la mare căutare.

Florile au fost aduse din Olanda, din Ungaria, dar sunt şi soiuri ale producătorilor locali care au sere speciale.
Timp de o săptămână centrul civic al orașului va prinde culoare prin „Târgul Primăverii”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Reşiţa. Inaugurarea acestuia a avut loc sâmbătă, la ora 16 când reșițenii au fost invitați să participe la un flash-mob pregătit de cluburile de dans sportiv din Reșița.

Angajații de la ,,spații verzi” din cadrul Primăriei Reşita, s-au întrecut pe ei înșiși de această dată. Intrarea în târg se face printr-o poartă monumentală din flori, iar în mijlocul pieței, tronează o locomotivă din….flori. Mii de fire de panseluțe cu tot cu rădăcină din producția proprie, au fost alese după mărimi și culori și prinse pe rame speciale. Apoi, aceste panouri au fost montate pe stâlpii porții și pe scheletul locomotivei. Reșițenii au apreciat foarte mult aceste decoruri și aproape că nu este ,,târgoveț” care să nu își facă o fotografie sub poartă sau la locomotivă.

În marginea pieței a fost montată o toaletă ecologică automată ,,că afară”. Aceasta ,,se curăță singură” după folosire și practic cineva trebuie să fie la culmea nesimțirii pentru a o murdării sau strică. Oricum, zonele sunt supravegheate video – tocmai pentru a preveni faptele de huliganism și vandalism.

Cu sprijinul Direcției pentru Agricultură a Județului Caraș- Severin plusul de culoare va fi oferit de ornamentele florale expuse de producătorii și comercianții prezenți, dar și de cei cu produse alimentare tradiționale, de artizanat, cele ale meșteșugarilor populari din țară care pe lângă comercializarea produselor precum sculpturi în lemn, ceramică, dogărit, ouă încondeiate, icoane pe lemn, costume populare, vor organiza și ateliere de creație pentru cei care doresc să învețe arta manufacturării acestor tip de produse.

Programul artistic va continua duminică, 1 aprilie, tot de la ora 16:00 când ansambluri folclorice și soliști din Banat vor încinge atmosfera centrului. Din păcate, prognoza meteo nu prea ține cu reșițenii, dar cine știe, poate, poate o să fie bine și ploaia se va abate peste alte locuri!

Un moment special din cadrul acestui eveniment este desfăşurarea în premieră la Reşita în aer liber, în Centrul Civic, a Slujbei de Înviere oficiată de Părinte Protopop GHEORGHE-ADRIAN ŞUVEŢI însoțit de un sobor de preoți.

Comentarii

comentarii