The World Geography- O cascada din Romania, printre cele mai frumoase din lume

bigarIntr-un top al celor mai frumoase cascade din lume, cascada Bigar din judetul Caras Severin este pe primul loc.

„Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, unica in mod in care apa se imprastie si cade pe un damb plin de muschi verde.
Cascada este situata exact la Paralela 45, iarasi un fapt unic”, scrie The World Geography.
Cascada Bigar se afla in Muntii Aninei, pe Valea Minisului. Practic este locul in care izbucul Bigar se varsa in raul Minis.
Izbucul Bigar este un izvor puternic, alimentat de un curs de apa subteran ce strabate pestera cu acelasi nume din Muntii Aninei.
Dupa circa 200m, apa izvorului (bogata in calcar) se varsa in raul Minis de pe un prag stancos, formand o cascada de tuf calcaros.
In topul celor mai frumoase cascade din lume mai figureaza cascada Flacara Eterna, SUA, aflata in statul New York, in Chestnut Ridge Park.
Are o inaltime de 9 metri, iar in spatele caderii de apa se afla o mica grota, de 1,5 metri, in care palpaie in continuu o flacara de 10-20 cm, intretinuta de gazul din subteran.
Cascada Asik-Asik, Filipine, este situata localitatea Alamada, are o inaltime de 60 de metri si o latime de 140 de metri. Unicitatea este data de faptul ca apa sa este potabila.
Cascada Labasin din Filipine, situata in statiunea Villa Escudero este unica pentru faptul ca la poalele sale este construit un restaurant, unde clientii se relaxeaza stand cu picioarele in apa ce curge printre ei.


The World Geography

Comentarii

comentarii