Trupul barbatului inecat in barajul de la Rusca Teregova – a fost scos de apa la suprafață

Trupul bărbatului înecat în barajul de la Rusca Teregova – a fost scos de apă la suprafață. Ceea ce nu au reușit oamenii cu toată tehnica lor, a făcut natura. După două săptămâni de căutări cu scafandri și tehnică specială, duminică după masă, trupul lui Marian Văcărescu, bărbatul de 39 de ani care s-a înecat în barajul de la Poiana Rusca în timpul unei partide de pescuit, a fost găsit plutind pe apă.

Cadavrul a fost găsit în zona în care s-au făcut căutările. De când s-a înecat, fiul lui Marian Văcărescu a fost prezent aproape în permanență pe malul barajului. Nu de puține ori, acesta a căutat pe apă trupul tatălui său alături de pompierii militari de la ISU Semenic. Pompierii au căutat zi de zi pe apele barajului bărbatul înecat.

La baraj au fost prezente echipaje de scafandri de la ISU din Mehedinți, Arad și Timiș. În ajutorul acestora au sosit și scafandri unei asociații de scafandri voluntari din Timișoara. De la Sibiu a fost adus un câine dresat special pentru a detecta mirosuri în cazuri de înec.

Din cauza apei deosebit de adânci și reci în zona respectivă și mai ales, a fundului barajului plin de cioate, buturugi și mâl, căutările au fost zadarnice. Oamenii spun că din cauza căldurii din ultimul interval de timp, cadavrul a intrat în descompunere și s-au format gaze care l-au ridicat la suprafață.

Reamintim că tragedia s-a petrecut în data de 19 iulie când Marian Văcărescu se afla împreună cu alți 3 amici într-o barcă pe apele barajului. Nici unul nu purta vesta de salvare. Din motive încă neștiute, barca s-a răsturnat. Văcărescu a fost primul care a pornit înot spre mal, dar a dispărut în apele lacului. Alți doi pescari au reușit să ajungă înot la mal, iar ultimul, cel care nici nu știa să înoate, a fost salvat de către doi localnici din Rusca Teregova. Căiuş și Mihai Stepanescu, tată și fiu.

De atunci, Marian Văcărescu a fost de negăsit.

Pentru a afla toate amănuntele, citeste și:

 

Tragedie la Poiana Rusca Teregova – un bărbat de 39 de ani, om de afaceri din Caransebes, s-a înecat

https://www.infocs.ro/exclusiv-video-tragedia-continua-in-familia-lui-marian-vacarescu-trupul-barbatului-este-de-negasit/

Comentarii

comentarii