Un nou loc de spiritualitate și credință creștină: Sanctuarul Marian de la Scăiuș în sărbătoare

Mare sărbătoare la Scăius, sâmbătă- 27 septembrie – mii de credincioși sunt așteptați la noua biserică ce găzduiește icoana făcătoare de minuni a Maicii noastre Maria. Iată ce spun frații noștrii de la parohia greco-catolică din Govândari:
,,Cu bucurie vă invităm să luaţi parte la sfinţirea noii biserici greco-catolice din Scăiuş, care va avea loc sâmbătă, 27 septembrie 2014, începând cu orele 10.
Slujba de consacrare a bisericii şi Sfânta Liturghie, vor fi pontificate de Prea Fericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica si Mitropolit de Blaj, împreună cu mai mulţi episcopi şi preoţi”.
Scăiuşul este cunoscut în ţară şi în străinătate datorită icoanei Prea Curatei Fecioare Maria, la care de zeci de ani vin să se închine și să înalțe rugi în fața Ei. Încă mai trăiesc martori care au văzut minunea, momentul în care icoana a lăcrimat de două ori în toamna anului 1934.
Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la Sfânta Lăcrimare. Cu acest prilej, fost construit un nou Sanctuar Marian, format din biserică, casa pelerinului, fântână, pavarea cu dale. De asemenea a apărut cartea „Maica Domnului de la Scăiuş”, scrisă de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop roman Unit, greco-catolic al Eparhiei Lugojului.
Cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la Lăcrimarea Icoanei Maicii Domnului de la Scăiuş, în Eparhia de Lugoj este declarat anul Sfintei Fecioare Maria de la Scăiuş
Asociaţia Generală a Românilor Uniţi (Greco-Catolici) va participa la acest binecuvântat eveniment împreună cu mai mulţi credincioşi ai Parohiei Greco-Catolice Reşita II.

Comentarii

comentarii