UPDATE DREPT LA REPLICA VIDEO Batrana de 83 de ani, scoasă în frig sub cerul liber din propria casa, la Bocsa

Caz fără precedent în Banatul Montan: o bătrână de 83 de ani din Bocșa, Floarea Ciulă, a fost evacuată și scoasă cu forța din propria casă de nora sa, Maria Ciulă, cu executorul judecătoresc, ce a pus în aplicare o sentință a instanței de judecată. Legea este lege, nu comenteaza nimeni acest lucru, dar cât de drept a fost făcută această lege? Mai grav este că deși are 4 copii, bătrâna a fost lăsată în stradă, sub cerul liber, la mila vecinilor și a autorităților.

Totul s-a petrecut în orașul Bocșa. O bătrănă de 83 de ani bolnavă de inimă și cu un grav handicap locomotor, a fost scoasă din casa în care a locuit mai bine de 60 de ani și pe care a construit-o împreună cu soțul său iar după ce soțul i-a murit, o parte din casă a fost construită de cu unul dintre fii săi. Numai că și acesta a murit acum 6 ani și de atunci au început problemele. În toată casa cu 9 camere, nu s-a găsit un loc și pentru ea.

Conform legii, bătrâna a moștenit doar un sfert din casă în timp ce nora și nepoata sa – urmașele fiului decedat, au moștenit 3/4 din locuință. La scurt timp, au început discuțiile: nora vroia să vândă casa pentru a se muta în alt cartier împreună cu fiica sa – nepoata bătrânei- pentru a o ajuta să-și crească copilul. Bătrâna nu făcea parte din aceste planuri urmând să se mute în altă parte, sa-și cumpere vreo garsonieră.
Numai că, s-a lovit de bătrână care s-a opus ideii de a pleca din casa în care a locuit 63 de ani. În aceste condiții, nora și-a dat fosta soacră în judecată și în 3 ani a câștigat dreptul de a evacua bătrâna și de a pune casa în vânzare.

Decizia instanței de judecată a fost pusă în aplicare și cu un executor judecătoresc, bătrâna a fost scoasă cu tot cu mobilă și cu toate lucrurile ei în fața casei. Nora a încuiat poarta și a plecat, iar vecinii spun că în câteva ore, casa a fost scoasă la vânzare pe un site de vânzări online.
Bătrâna spune că nu s-a gândit nici o secundă că va ajunge în asemenea situație, ca la 83 de ani, bolnavă și aproape paralizată, să fie scoasă în stradă. Vecinii nu comentează decizia instanței de judecată, dar spun că legea este strâmb făcută fiindcă este inuman să tratezi un bătrân în asemenea hal, să-l scoți în stradă în frig și în condiția în care de joi se anunță ger și ninsori în Banat.

 

 

Vecinii i-au adus bătrânei ceai fierbinte și nailon ca să își acopere lucrurile. Unii au încercat să o ia pe bătrâna la ei acasă, dar ea refuză să plece din fața casei în care a trăit o viață.
La fața locului a venit viceprimarul Orașului Bocșa, Cosntantin Boruzan, care a vrut să o ducă pe biata femeie într-o cameră de la azilul de bătrâni din oraș, dar bătrâna a refuzat cu îndârjire această idee. În final, o vecină a reușit să o convingă pe bătrână să intre la ea în casă să se încălzească iar administrația publică a adus un paznic pentru a supravehea zona și bunurile femeii.
Culmea este că bătrâna are alți 4 copii pe care i-a crescut și care sunt la casele lor, dar care, nici unul, nu a găsit un loc cald și pentru ea, pentru mama lor. Ba mai mult, unul dintre ei care ia răspuns viceprimarului Boruzan la telefon, i-a spus acestuia că ,,nu este problema lui”.

La ora la care noi am filmat la Bocșa, termometrele arătau 5 grade. La ora 22, în oraș erau zero grade. ,,Administrația publică îi poate oferi bătrânei un loc în azilul de bătrâni din oraș, dar asta în condiția în care și ea vrea să accepte acest lucru” a declarat prin telefon primarul Eugen Cismăneanțu, plecat la acea oră din localitate.

În cursul zilei de miercuri, bătrâna Floarea Ciulă, a fost luată și dusă acasă de una dintre fiicele sale din Bocșa.

DREPT LA REPLICA DIN PARTEA DOAMNEI CIULA MARIA

Conform Încheierii finale(dezinvestire) 2651/2014 09.07.2014, în dosarul 2067/290/2014, definitivă, irevocabilă și executorie, bătrâna a fost despăgubită cu suma de 12.6250 lei, iar toate cheltuielile de judecată au fost suportate de către CIULĂ MARIA, deoarece bătrâna a dat declarație notarială de fiecare dată și a făcut cerere către instanță să fie scutită deoarece avea pensia mică. A fost reprezentată de domnul avocat OPREA PETRU, ulterior cerând avocat din oficiu, deci nici acesta nu a fost plătit din banii dânsei. Menționez că CIULĂ IOAN, fiul doamnei CIULĂ FLOARE, a decedat în 28.02.2010, conf. certificatului de deces, deci bătrâna nici nu știe când a murit fiul ei- 6 ani, iar în momentul decesului cei doi nici nu vorbeau, iar la înmormântarea fiului aceasta nu a participat, decât în curte, căci până la cimitir era drumul prea lung……..

Celelalte afirmații sunt în zadar, atâta timp cât bătrâna nu vorbea cu fiul său, deși știa că acesta va deceda, nu cred că își mai au rostul celelalte comentarii. I-am asigurat mașină mare ptr transportul mobilei, pe cheltuiala mea, însă a refuzat total, iar în cele din urmă, le-a transportat, deci, cred că concluziile le poate trage oricine. A vrut să facă impresii……..și atât. Consider că justiția și-a făcut treaba corect și cinstit, iar avocata care m-a reprezentat pe mine, este într-adevăr o avocată de valoare, care și-a făcut serviciul.
Bătrâna a primit mai multe somații de evacuare, însă a crezut că este o glumă, iar bătrâna conform sentințelor, trebuie să îi înapoieze doamne CIULĂ MARIA suma de 2800 lei.
Sunt în țară foarte multe executări silite de acest gen……….nu înțeleg acest teatru, căci rezultatul este același!
Apropo uitați-vă vă rog când a fost casa pusă la vânzare, nicidecum la câteva ore, anunțul este postat de câteva zile, când am luat împreună cu mama mea această hotărâre!

Comentarii

comentarii

4 thoughts on “UPDATE DREPT LA REPLICA VIDEO Batrana de 83 de ani, scoasă în frig sub cerul liber din propria casa, la Bocsa

  1. Nici un animal nu l poti scote afara daca ai un pic de mila  sa nu mai vb de bun simt si frica de Dumnezeu . Sincer i mi pare rau de sarmana batrana  dar cred ca cine s a comportat asa v a fi pedepsit . Ceva de necrezut  nora poate sa spuna ce vrea ce astepti de la o batrana de 83 ani  cum stie ea sa se apere  . Aceasta notitie inconjoara lumea si ne minunam toti decea. 

  2. Justiţia este oarbă! Din câte ştiu în perioada noiembrie -aprilie nimeni nu poate fi evacuat din casă.Dar unde este partea care îi revenea bătrânei? Chiar dacă ar avea un metru pătrat, nimeni nu are voie să îl ia cu forţa.

  3. cine sunt cele doua nesimtite una este lider P S D in orasul Bocsa iar cealalta pretena al comandantului Politiei domnul Obistoiu Rusine Rusine 

Comments are closed.