Vă vine să credeți? Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru a le folosi în continuare

patriahul_daniel_a_reusit_sa_inmulteasca_bani_230x164Preocupat de numărul din ce în ce mai mare al românilor care poartă nume de sfinţi, liderul BOR a anunţat necesitatea introducerii unei cotizaţii pentru cei care vor să le folosească în continuare. Decizia va intra în vigoare în termen de câteva zile, iar taxa va fi obligatorie pentru toţi românii ale căror prenume se regăsesc în calendarul ortodox.
“Peste un milion de români poartă numele arhanghelilor Mihail şi Gavril”, a declarat patriarhul Daniel. “Să nu mai vorbim de cei pe care îi cheamă Ion, Constantin sau Elena. Nici unul dintre ei nu a achitat Bisericii drepturile de autor cuvenite, deşi suntem de 2000 de ani impresarii tuturor sfinţilor din calendar. O taxă modică pe prenume e ceva firesc, la cât s-au jertfit aceştia pentru noi. Din bunăvoinţa Bisericii, cei care poartă mai multe nume de sfinţi vor plăti doar 50% pentru fiecare nume suplimentar.”
“Mă bucur că nu cad sub incidenţa acestui decret”, declară Decebal Popescu, unul dintre puţinii români care nu poartă un prenume biblic. “E suficient că plătesc deja taxa BOR pentru numele de familie care derivă din cuvântul ‘popă’”.
Preluare intergrala timesnewroman.ro pamflet

Comentarii

comentarii

10 thoughts on “Vă vine să credeți? Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru a le folosi în continuare

  1. mai e putin asa era scris pe cer si un copac gol fara frunze si fara fructe si linga el maica domnului imbracata in doliu care mia raspuns la intrebarea gandului meu de ce mai e putin doar printrun gest ridicand din umeri si privirea lent spre cer ce mia dat de inteles ca nici ea nu stie ci numai dumnezeu – din acest vis mam trezit duminica ora 7 in anul 1996 nov dupa sarbatoarea sf mihail si gavriil ceia ce am observat ca viata omului se schimba si e din ce mai greu din ori ce privinta

  2. ba eu cred ca trebuie sa ne ingrijoram!asa incep toate,in gluma!ca ceva aruncat de cineva si daca tine…tine.am ris si de taxa pe apa de ploaie…..

  3. Vreauxsi eu sa vad o copi a contractului de impresariat cu sfintii…in caz ca il au sa ia o xerocopie de la Sfantul Petru…deja este aberant…

  4. Dar cine este acest Daniel si de unde are el drepturi de autor pe numele Sfintilor ?????
    Le-a inventat el cumva si eu nu stiu ??? nu este de ajuns cati bani cer preotilor ????
    Un nesimtit ordinar .

  5. oameni buni stiti ce e un pamflet??????? stirea asta e un PAMFLET adica o gluma nicidecum nu e adevarata. asa ca nu va mai panicati degeaba Patriarhul Daniel nu a spus asa ceva, e doar un articol stupid creat de niste oameni stupizi

  6. pardon???? nu pot sa cred!nemernicii astia nu au pic de rusine, asa ceva nu am auzit in viata mea! „Unde esti tu Tepes Doamne? ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete, in smintiti si in mesei..si in doua taberi large cu de-a sila sa-i aduni, sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!” Multumita lui Dumnezeu si mamei mele in veci, pururi ,amin, de la mine nu veti capata un sfant pentru asa ceva. Si chiar de-as purta un nume sfant n-as plati pentru el, sa vad doar ce si cum veti face pentru a ma obliga! Rusine voua! Si mai mult, o voi plati cand veti plati si voi la Dumnezeu taxa corespondenta pentru ca va permiteti sa vorbiti in numele lui si a lui Isus Hristos, semanand frica in sanul omenirii in loc de dragoste pentru viata si semenii nostri. Nu va intereseaza altceva decat banii, banii si iar banii! Nu tot voi spuneti ca banii sunt ochiul dracului? Atunci voi pe cine slujiti??? Decideti-va!

Comments are closed.