Varza cu carne de oaie pregatita ca la stana VIDEO

Varza cu carne de oaie pregatita ca la stana. Aceasta este o reţetă mai veche şi îmi părea rău ca să nu v-o arăt şi vouă. Mai ales că suntem în plină toamnă și este timpul verzei și a cărnii de oaie gătită în fel și chip.

 

Varza, legumele şi carnea, sunt gătite exact aşa cum fac ciobanii la stână: topesc seul şi cu el călesc legumele şi pregătesc mâncarea. Aşa am făcut şi eu, iar rezultatul, a fost o minune. Ingredientele sunt foarte puţine: pulpa de oaie – un pic mai grasă, ceapă,praz, ardei gras, sare,piper,mărar şi ce condimente va mai plac. Curăţăm seul de pe carne, facem din el niște jumări, le scoatem afară şi în grăsimea rămasă călim ceapă,prazul, ardeiul, punem carnea şi tot câte un pic de apă până se înmoaie carnea. varza o tăiem fidea şi o frecam un pic cu sare. O punem peste carne, punem capacul şi avem grijă să nu se prindă. La gata condimentam cu ce vă place şi gata – servim cu mămăliga sau pâine proaspăta şi musai ardei iute murat. Poftă bună!

 

 

Varza cu carne de oaie pregatita ca la stână. Atenţie – aceasta este o reţetă pentru oameni sănătoşi şi fără fițe. Cei cu probleme de fiere, ficat, pancreas şi alte organe ale aparatului digestiv uman, să se abţină. Deci, poftă bună!

Comentarii

comentarii