VIDEO 200 de mii de euro au intrat in Maternitatea și Neonatologia din Spitalului Județean

Multe mame din Reșița aleg să nască la Timișoara, crezând că acolo vor găsi condiții mai bune în Maternitate. De fapt tinerele nu știu ce pierd, pentru că, atât Maternitatea cât și Secția de Neonatologie, au fost reamenajate și modernizate cu bani de la Guvern. Atât saloanele cât și holurile celor două secții ale Spitalului Județean din Reșița pot fi ușor confundate cu o clinică privată.

Circa 200 de mii de euro au fost investiți, în 2015, în reamenajarea Maternității și a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Pereții vechi au fost revopsiți cu vopsele speciale, antibacteriene, s-a schimbat mobilierul și s-au refăcut grupurile sanitare. Finanțarea a venit de la Guvernul României, prin Consiliul Județean, în urma unei vizite a ministrului sănătății la vremea aceea, Nicolae Bănicioiu.

După terminarea lucrărilor, cele două secții arată aproape ca într-un spital normal din Occident. Atât proaspetele mămici cât și bebelușii lor beneficiază de un confort sporit. Dintr-un total de 30 de paturi, 22 sunt în sistem Rooming-in, adică bebelușul poate rămâne în același salon cu mama. Pacientele mai au la dispoziție și 7 rezerve, cinci dintre ele cu grup sanitar propriu, iar altele chiar cu televizoare.
Spitalul ar mai avea nevoie de aproximativ 100 de mii de euro, pentru reabilitarea sălilor de nașteri.

Cât despre aparatura medicală, atât Maternitatea cât și Secția de Neonatologie au în dotare toate echipamentele necesare, unele de ultimă generație. La spitalul din Reșița se pot efectua ecografii 4 D, laparoscopii, histeroscopii și intervenții chirurgicale, iar pentru copiii născuți prematur există incubatoare de ultimă generație.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „VIDEO 200 de mii de euro au intrat in Maternitatea și Neonatologia din Spitalului Județean

  • 9 februarie 2016 la 23:26
    Permalink

    Mamele nu aleg sa plece spre Timisoara datorita conditiilor de spitalizare,ci pentru ca nu exista medici ginecologi competenti,pt ca nu exista medici care stiu ce inseamna sa fi om.Mai toti dintre ei sunt cercetati pt malpraxis.De ce sa riste viata si sanatatea copilului lor?!

Comentariile sunt închise.