Cultural

VIDEO „3 zile de Loreto la noi acasă” – 3 zile de dragoste frățească, respect și lecții de viață

„3 zile de Loreto la noi acasă” sună destul de ambițios atunci când toți cei care au trăit experiența taberei din Italia o descriu ca pe ceva ce îi sărăcește de cuvinte. Și totuși, noi, o sută de elevi ai Colegiului „Național Traian Lalescu” am reușit, în aceste zile petrecute la Băile Herculane, să punem încă o piatră în zidul proiectului „Da Eurhope a Eurhome” și alte câteva în construcția sufletelor noastre. Bineînțeles că acestea nu ar fi fost posibile fără pilonul nostru, domnul prof. pr. Nicolae Chiosa, sau „balamaua” uşii pe care noi o deschidem spre frumos, după o expresie care îi este dumnealui dragă.

În atmosferă de rugăciune, am legat și am consolidat prietenii, am făcut pași spre împlinirea idealului de unitate și am meditat la teme interesante precum descoperirea vocației. Am fost onorați de prezența părintelui Pál Iosif-Csaba, alături de un reprezentant al mișcării focolare venit tocmai din Polonia și stabilit la Cluj, domnul Jarek Błaszczyk. Istorisirea vieții lui, cu accent pe descoperirea vocației sale, ne-a surprins și ne-a dat de gândit, oferindu-ne subiectul discuțiilor pe grupe ce au urmat. E încântător să îi auzi pe cei din jurul tău, care au participat la aceeași conferință ca tine, care au ascultat aceleași cuvinte ca tine, cum le percep în multiple alte moduri, în funcție de trăirile proprii.
Chiosa (31)
Cel mai dificil de descris este, însă, focul de tabără în jurul căruia au gravitat mii de gânduri și emoții, dansând pe ritmurile chitarelor animate de dorința noastră de a cânta împreună. Și ploaia s-a oprit în fața luminii ce ne cuprindea sufletele, care a ținut aprins focul toată noaptea și va ține aprinsă iubirea dintre noi mult timp de acum. Fiecare gând frumos devenea o scânteie.
Chiosa (23)
Sărbătoarea Rusaliilor ne-a găsit cu liniște în suflet, doritori să împărtăşim cu ceilalți modul în care am trăit aceste zile. Ne-am căutat cuvintele, rătăcite prin vreo sclipire a focului din ziua anterioară, iar întreaga sală de discuții s-a umplut de alte și alte păreri, luptându-se să iasă la iveală pentru a ne asigura de puritatea și sinceritatea lor.
Chiosa (9)
Personal, simt că mi-am lungit aripile și sunt pregătită să zbor spre Loreto în august, iar mai apoi, cine știe…?

Potocean Teodora, clasa a IX-a

Comentarii

comentarii