VIDEO A mai plecat o legendă bănățeană – a murit Laza Cnejevici

A murit Laza Cnejevici, indragitul solist de muzica populara din Banat, celebrul Laza Cnejevici a murit luni, 7 decembrie. Repertoriul artistului a fost unul bogat, cântând atât melodii folclorice românești, cât și sârbești. De asemenea, interpretul a compus și un imn pentru Poli Timișoara.

Laza Cnejevici s-a născut la Sângeorge (judeţul Timiş), în 30 aprilie 1936. A fost cantautor, solist vocal, instrumentist, profesor şi căutător de talente. S-a făcut remarcat prin prmovarea muzicii populare sârbeşti şi cel bănăţean. Laza a învăţat să cânte în timpul Liceului sârbesc din Timişoara. În 1954 a intrat la “Limbi străine”, la Bucureşti, însă a renunţat după un trimestru şi s-a întors la Timişoara. Tot în acel an, s-a înfiinţat Ansamblul sârb de cântece şi jocuri, unde a fost selectat ca acordeonist. Acesta avea să fie instrumental său de suflet. A absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara. În anii 60 a cântat în Ansamblul Zora, iar apoi a devenit instrumentist şi solist în Ansamblul Timişul.

„În ultima perioadă s-a confruntat cu probleme de sănătate. Eu l-am văzut în urmă cu o lună şi nu era în cea mai bună stare. De abia anul trecut a ieşit la pensie de la Şcoala Populară de Artă şi a cântat până în vară, cât s-a simţit bine. E un moment foarte trist”, a dezvăluit fiul cântăreţului, Vlady Cnejevici, membru al trupei Pasărea Colibri.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 13, în cimitirul din Calea Lipovei.

http://adevarul.ro/locale/timisoara/a-murit-laza-cnejevici-marele-raposd-banatului-1_5665b4017d919ed50efc088f/index.html

Comentarii

comentarii