Cultural

VIDEO Ansamblul Barzava a venit cu traditia asa cum se face „În Banat de sărbători“

Consiliul Local și Primăria Municipiului Reșița au organizat miercuri seară, începând cu ora 18, în sala Cinematografului „Dacia“, din Lunca Bârzavei un amplu spectacol de cântece și dansuri populare, intitulat „În Banat de sărbători“. Spectacolul, susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“ al primăriei reșițene, este unul tradițional, ajuns la cea de-a VII-a ediție. Sala Cinematografului „Dacia“, din Reșița a fost neîncăpătoare la spectacolul folcloric „În Banat de sărbători“, susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“ al Primăriei Resita. A devenit deja o tradiție ca în preajma Crăciunului, Ansamblul „Bârzava” să se prezinte în fața publicului cu un megaspectacol.


La Reșița, tradițiile folclorului românesc, în general, și ale celui bănățean, în special, sunt păstrate și promovate. Au demonstrat-o, aseară, dacă mai era cazul, membrii Ansamblului „Bârzava”, tinerii care iubesc Banatul și România și care au făcut din dansul popular o pasiune. Ei au evoluat în fața publicului reșițean, alături de soliști vocali și instrumentiști.

Pe lângă Consiliul Local și Primăria Reșița, un rol important l-au avut cei doi instructori și responsabili de bunul mers al ansamblului, Meri Aghescu și Petre Bagiu, neobosiți activiști în plan cultural și, în special, în promovarea și păstrarea folclorului românesc și, în mod special, al celui bănățean.

Dar, spectatorii au avut parte de suite de dansuri din toate regiunile țării. I-au incantat pe pe spectatori Camelia Ceocu, Maria Didraga, Petrică Miulescu Irimica, Ionica Ivan și orchestra Petrică Vița. A colindat asa cum numai ea stie sa o faca, Ramona Vita.
https://youtu.be/Jwahbljp6oo

Activitatea ansamblului este susținuta de Primăria Reșița, edilul șef Ioan Popa, aflându-se printre spectatorii iubitori de folcor.

Asa cum o face de obicei, primarul Ioan Popa le-a vorbit resitenilor si le-a urat sarbatori fericite. Cateva cuvinte bine alese, la obiect si mai ales, la suflet.

Comentarii

comentarii