VIDEO Campania „Curata coşul de fum…ca să nu rămâi în drum”

Moldova Noua (9)Localnicii din Moldova Nouă le-au deschis uşile caselor cadrelor militare ale ISU CS care, împreună cu voluntarii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate au desfăşurat o campanie „din poartă în poartă” cu scopul de a-i conştientiza pe oameni despre riscurile la care se supun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor izbucnite din pricina coşurilor de fum necurăţate sau avariate. Oraşul Moldova Nouă a fost ales ca primă localitate de desfăşurare a unei asemenea campanii din pricina numărului mare de incendii cauzate de coşurile de fum necurăţate sau deteriorate ce s-au produs aici de la începutul anului.

Astfel, cadrele militare ale ISU CS şi voluntarii au mers din poartă în poartă, împărţind pliante informative şi explicându-le oamenilor că, din cauza unui coş de fum necurăţat şi nereparat, îşi pot pierde casa şi chiar viaţa. Acolo unde nu a fost nimeni acasă, pliantele au fost puse în cutiile poştale. Oamenii au salutat campania ca fiind binevenită, însă, unii dintre ei întrebaţi „De ce nu îşi curăţă coşul de fum?” au dat răspunsuri ce au variat de la „Suntem prea bătrâni şi nu putem face asta.”, la „Casa mea e nouă şi nu trebuie să îmi desfund coşul.”, la „Nu am timp.”.
Pentru că eficienţa unei astfel de campanii se poate vedea doar în timp, ea va mai continua, într-o primă fază, în localităţile unde s-au înregistrat incendii din cauza coşurilor de fum necurăţate sau deteriorate, urmând ca, ulterior, să fie extinsă la nivel judeţean.
Ce-a de-a doua activitate desfăşurată la Moldova Nouă, a fost un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur urmat de incendiu la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă. Cei aproximativ 1800 de copii care învăţă în cele trei clădiri ale liceului, de la ciclul primar, până la cel liceal, au ajuns în curtea liceului într-un timp foarte scurt ceea ce ne-a demonstrat că nu este primul exerciţiu de acest gen la care participă. Presupusul incendiu a fost stins de pompierii militari din localitate, iar autospeciala de pompieri a fost atracţia zilei după terminarea exerciţiului. Pentru că în 28 februarie aniversăm Ziua Protecţiei Civile în România, copiilor li s-a vorbit despre însemnătatea ei şi importanţa pe care fiecare dintre noi ar trebui să o acorde cunoaşterii metodelor de protecţie individuală în caz de producere a unei situaţi ide urgenţă.

Ofiţer relaţii publice ISU Semenic
Locotenent Adriana Marghescu

Comentarii

comentarii