VIDEO Cateva sute de angajati in protest spontan la finanţele cărăşene

Cateva sute de angajati din administraţia financiară a judeţului Caraş-Severin şi-au întrerupt activitatea astăzi, aceştia au declanșat un protest spontan care a paralizat practic instituția.
Angajaţii Administaţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Caraş-Severin au ieşit din birouri şi şi-au întrerupt activitatea, singurele operaţiuni care au fost efectuate fiind cele care au reprezentat o urgenţă.

Oamenii sunt nemulțumiți de legea salarizării unitare care le-ar scădea salariile cu până la o treime. „Neconcordanţele dintre prevederile din proiectul de lege privind salarizarea, referitoare la funcţile publice de la nivel judeţean şi situaţia reală din MFP/ANAF unde se regasesc funcţii cu responsabilităţi regionale care nu sunt cuprinse în proiectul de act normativ aflat în Parlament, în lipsa unei familii ocupaţionale distincte şi a unei grile corespunzatoare, din punct de vedere salarial, în opinia SindFISC, demonstrează faptul că, actualele funcţii nu pot fi asimilate funcţiilor publice teritoriale/judeţene, asemănator celorlalti funcţionari din alte instituţii deconcentrate. (…) SindFISC doreste să se înţeleagă că, finanţiştii sunt îndreptăţiţi în demersul lor şi solicita tuturor să îi susţină, ” precizează preşedintele SindFISC Liviu Toader într-un comunicat de presă.

În Caraș Severin angajații ANAF au purtat pe parcursul zilei de ieri banderole albe, în semn de solidaritate cu colegii lor din țară. De altfel la nivel ieri au avut loc proteste în faţa Ministerului Finaţelor. Din păcate, nimeni nu a vrut să spună un cuvânt, să spună de ce protestează. În schimb, s-a huiduit și s-a fluierat copios.

Material video in curs de editare

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Cateva sute de angajati in protest spontan la finanţele cărăşene

  1. Aceasta greva incepe sa fie penibila si jenanta, intelegem nemultumirea in cea ce priveste salariile din administratia locala dar, sa blochezi incasarile si platile in tara este o greseala prea mare ca sa poata fi acoperita de o greva. Este adevarat ca activitatea MFP este un dezastru, in prezent, dar nu greva este solutia. O situatie la fel de grava este si in Consiliul Judetean Caras-Severin, unde diferentele salariale dintre angajatii din directiile subordonate, mult mai prost platiti si salariatii din aparatul propriu, mult mai bine platiti, fac sa existe discriminari si abuzuri salariale. Ma refer la salariati care ocupa aceasi functie, acelasi grad si cu aceasi vechime, care au aceleasi atributii, intre care exista si diferente de peste 500 de lei, in favoarea angajatilor din aparatul propriu al Consiliului Judetean Caras-Severin. De aici apar tot felul de disfunctionalitati deoarece, salariatii din directiile subordonate, sunt pe buna dreptate nemultumiti.

Comments are closed.