VIDEO Cea mai delicioasă înghețată – o faci tu acasă! Înghețata din Nutella

Nu este nimic mai bun – atunci când vorbim de creme la borcan – decât delicioasele creme din cacao Nutella sau Finetti. O mare de cacao și unt cu ciocolată și gustul de alune răspândit în ea. În afară de a-l pune pe pâine sau biscuiți sau a-l folosi la creme, acest ingredient versatil poate fi folosit pentru a prepara multe deserturi. În clipul de mai jos, vom arunca o privire la modul de a face o delicioasă înghețată din Nutella, dar atenție, același rezultat îl obțineți și cu Finetti.

Iată rețeta:
Ingrediente:

1 cana de 250 ml lapte integral
1/2 cană frișcă
2 linguri de pudră de cacao neagră, din aia adevărată
1 linguriță esență extract de vanilie sau 4 plicuri zahăr vanilat
1 cană Nutella ( aia cu care am măsurat și laptele)
Veți avea nevoie, de asemenea de pahare de la iaurt sau budincă, chestii din alea pe care le aruncăm și mai apoi avem nevoie de ele.

Indicaţii de preparare:

1. Se încălzește o tigaie de dimensiuni medii la foc mic și se adaugă toate ingredientele. Se amestecă ușor până ce Nutella sa topit și pulberea de cacao a dizolvat complet.

2. Mare atenție! Înainte de a ajunge la punctul de fierbere, se oprește focul și compoziția se răcește brusc în apă rece până la consistența de smântână și umple fiecare matriță, formă, pahar – ce aveți prin casă.

3. Băgați la congelator cam 45 de minute după care, înfigeți la mijloc câte un bețișor de frigăruie sau poate aveți spatulele de lemn de la alte înghețate ( eu am fiindcă nu le arunc și nu îmi ocupă nu știu ce loc ca să le țin într-un borcan)

4. Lăsați înghețata la congelator pentru încă 5 ore (sau mai mult, dacă este necesar) până când amestecul este complet solid.

5. Pentru a-l scoate din matrița sa, așezați paharul 20 de secunde sub jet de apă caldă.

Poftă bună. Apropo – este al naibii de bună, așa că, face-ți cam 3 porții pentru o persoană. Porția depinde de mărimea recipientului în care o puneți la înghețat.

Comentarii

comentarii