VIDEO Cei mici ne învață să trăim sănătos!

Alimentaţia nesănătoasă este, în zilele noastre, principala cauză a celor mai multe boli grave.

Pentru ca tinerii de mâine să înţeleagă cât de important este să duci o viaţă sănătoasă din toate punctele de vedere, atât familia cât şi şcoala trebuie să facă tot posibilul să le inspire obiceiurile unei vieţi sănătoase. De aici a plecat şi ideea unui proiect iniţiat de Şcoala 7 din Reşiţa şi care a debutat astăzi, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Alimentaţiei.
,,Proiectul educaţional „Săptămâna alimentaţiei sănătoase are ca scop conştietizarea copiilor cu privire la importanţa obiceiurilor alimentare pentru sănătatea fiecăruia şi informarea acestora referitoare la legătura dintre hrana echilibrată şi un stil de viaţa sănătos” spune Cristina Ardeleanu-cadru didactic la Şcoala Generală numărul 7.
La deschiderea proiectului a participat şi un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin care le-a vorbit micuţilor copiilor despre importanţa respectării celor trei mese zilnice şi despre cum trebuie să-şi ţină greutatea sub control.
Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, cei mici învaţă tot din şcoală că sportul este esenţial pentru a creşte frumos.
Săptămâna alimentaţiei sănătoase continuă şi cu alte activităţi ce se vor desfăşura la Şcoala 7 din Reşiţa, atât la elevii din clasele primare, cât şi la cei de gimnaziu. Copiii implicaţi în acţiuni vor fi supuşi unui studiu care va evidenţia, la finalul perioadei de proiect, câte fructe şi legume proaspete consumă într-o săptămână, timp în care vor completa zilnic un „Jurnal al consumului de legume şi fructe”.

Comentarii

comentarii