VIDEO Cod roșu peste Caraș Severin: Se pare că situația ce ne paște este foarte gravă fiindcă ministrul apărării a venit în control în Caraș Severin

mircea-dusaMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Dusă, a ajuns, aseară, în Caraş-Severin pentru a se asigura că în judeţ au fost luate toate măsurile având în vedere că, în această noapte, a intrat în vigoare o avertizare cod roşu de inundaţii. Ministrul s-a întâlnit cu membrii comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă din Caraş-Severin şi va rămâne şi pe parcursul zilei de astăzi în zonă.

El a dat asigurări că, în caz de nevoie, dacă autorităţile din caraş-Severin nu vor face faţă, sunt pregătite să intervină forţe suplimentare din judeţele Arad şi Timiş.
Dacă pe râurile mari nu sunt probleme deosebite, pentru că barajele permit acumularea unor posibile viituri, scurgerile de pe versanţi, pot crea situaţii grave. Prefectul a dispus instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile unităţilor administrativ – teritoriale din judeţ, cu recomandarea de a fi în permanent contact cu populaţia.
Judeţul Caraş-Severin se afla sub avertizare cod roşu de inundaţii pentru râurile mici, cod portocaliu pe Cerna şi Bistra şi cod galben pe Caras, Nera, Poganis, Timiş şi Bârzava. De asemenea, este în vigoare, până vineri dimineaţă, un cod portocaliu de precipitații abundente.

Comentarii

comentarii