VIDEO Concert festiv dedicat Resitei in biserica ,Maria Zapezii”

Manifestarea ,,245 de industrie la Reşita,, a continuat în ziua de 3 iulie cu un concert organizat de profesorul Cristian Rosoaga şi omul de cultură Erwin Tigla, preşedintele FDG din Caras Severin. Concertul a avut loc în Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, biserică ce anul acesta împlineşte 170 de ani de la construcţie.
Fidel crezului enunțat de atâtea ori precum că muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite – concertul de ieri a adus muzica cultă în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Resitei.

Astfel, publicul reşiţean a fost invitat la un concert în Biserica Romano Catolică Maria Zăpezii din Reșița, o construncţie de secol al XVIII. În acest an, biserica îmlinește 170 de ani de vla construcție. Vibraţia muzicii s-a făcut simţită datorită unor artiști adevărați care au interpretat piese de Massenet, Kreutzer, Stradella, Franck, Vivaldi, Bottesini, Chiriac, Toselli și vorbim aici de Georg Colţă – Tenor, Lucian Furda – Vioară, Remus Ailenei – Fagot, Eduard Gentile Ailenei – Contrabas și Cristian Roșoagă la orgă, cel care de fapt i-a acompaniat pe toţi ceilalți artiști.

Totul a fost magnific, interpretarea de zile mari – având în vedere locul și condițiile, iar artiștii, tinerii artiști – și-au dat ,,examenul” cu o ,,Improvizație” pe tema „Oda Bucuriei” din Simfonia a IX-a Op. 125 de Ludwig van Beethoven.

Răsplata a fost pe măsură: s-a aplaudat la scenă deschisă timp de câteva minute. Toți cei implicați în acest act artistic au primit din partea Forumului German medalia omagială ,,Reșița 245 de ani de industrie” Un material video amplu al manifestării puteți vedea accesând clipul de mai sus.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments